Ötcsillagos szálloda épülhet Tatán

A legszebb kerékpárutak Magyarországon, Tata, Öreg-tó
Tata, 2014. június 7. Kerékpáros turisták haladnak el az Öreg-tó nyugati partján Tóth Béla szobrászművész 1988-ban készült Tatai Diana című alkotása előtt. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A tatai Öreg-tó déli partján építene ötcsillagos, 120 szobás szállodát 24 milliárd forintos beruházással az Avalon Center Kft.
Vágólapra másolva!

Az épület kialakításánál a legmesszebbmenőkig törekedtek a létesítmény tájba illesztésére, a meglévő zöld környezet megóvására. A négyszintesre tervezett szállót Csikós Mihály tervei alapján valósítanák meg, az építkezés megkezdésétől számítva egy év alatt.

A beruházáshoz kapcsolódva az Avalon vállalta, hogy

felújítja az önkormányzati területen lévő játszóteret és az erdei tornapályát, valamint kommunális helyiségekkel szereli fel a közelben lévő szabadstrandot.

A szálloda nyilvános éttermét a műemlékként nyilvántartott, egykori lóistállóból alakítják ki, a parkolást mélygarázzsal oldják meg.

A tatai Öreg-tó déli partján épülhet meg a 120 szobás szálloda Forrás: MTI/Faludi Imre

Az Öreg-tó partja a hotel átadása után is körbejárható marad és a szálloda legmagasabb pontja 19 méter alatt marad, ezért semmilyen nézőpontból nem takarja ki az Eötvös Gimnázium történelmi épületét.

A beruházás a tervek szerint 100 új munkahelyet teremt és évente 100 millió forint adóbevételhez juttatja az önkormányzatot.

Michl József polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Tata a beruházás engedélyezéséhez szigorú környezetvédelmi és műemléki feltételeket támaszt. A képviselőtestületnek a hatástanulmányok megszületése és lakossági fórum után kell dönteni a szabályozási terv módosításáról, amely lehetővé teszi a szálloda megépítését.