A Hertz pár nappal a csőd előtt 16 millió dollárnyi bónuszt fizetett ki

A Hertz Autókölcsönző egyik irodája New Yorkban
A Hertz autókölcsönző egyik irodája New Yorkban
Vágólapra másolva!
A Hertz, a világ egyik legrégebben működő autókölcsönzéssel foglalkozó vállalata az előző héten kért csődvédelmet, miután a koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag nullára csökkent a cég forgalma és a gépjármű-bérlések száma. Pár nappal a papírok benyújtását követően azonban még 16,2 millió dollárt bónuszként kifizettek a dolgozóknak.
Vágólapra másolva!

A Hertz pár nappal a teljes csődvédelem előtt összességében 16,2 millió dollárnyi bónuszt fizetett ki a felső vezetésnek, beleértve a menedzsereket és az igazgatókat.

A Hertz autókölcsönző egyik irodája New Yorkban Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Spencer Platt

A Hertz szerint ezt a pénzt azért a munkáért adták, amelyet a koronavírus-járvány alatti bizonytalan időkben végeztek, a túlórákkal és a feszített tempóval együtt.

A vezetőség mindenképp szerette volna, hogy a szokásos bónusz a járvány miatt ne maradjon el, ezért döntöttek a kifizetés mellett.

A Reuters értesülései szerint a legtöbben több százezer dollárt vittek haza, míg a vezérigazgató Paul Stone 700 ezer dollárnyi bónuszt kapott. Mellette a pénzügyi igazgató is kapott 600 ezret, valamint a marketing igazgató is 189 ezerrel lett gazdagabb.