Az egészségre fokozottan veszélyes lehet ez az étrend-kiegészítő

2020.05.27. 15:45

Több hazai forgalmazónál is felbukkant az a kockázatos termék, amelyet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szereplő tájékoztatás szerint visszahívott.

Feltételezhetően az étrend-kiegészítő fogyasztásával hozható összefüggésbe egy májelégtelenség miatti haláleset Spanyolországban. Az Egyesült Államokban gyártott terméket elsősorban sportolóknak, testtömeg-építőknek ajánlják. A Nébih a RASFF rendszeren keresztül értesült az esetről.

Az érintett termék adatai:

A termék neve: Hydroxycut Hardcore Next Gen
Márka: MuscleTech
RASFF referenciaszám: 2020.1924

A Nébih az ügy kivizsgálását megkezdte. Ennek során megállapította, hogy az étrend-kiegészítőt több hazai webshop is forgalmazza. 

Mivel több hasonló megnevezésű és kiszerelésű termék is forgalomban van, a Nébih felhívja a figyelmet, hogy jelenlegi figyelmeztetésük kizárólag a fényképen látható „features scutellaria, ginger & salvia" feliratú termékre vonatkozik.

Az érintett termékről készített felvételForrás: Nébih

A Nébih a jelenleg rendelkezésére álló információk alapján, az elővigyázatosság elvének figyelembe vételével javasolja a termék forgalomba hozatalának és fogyasztásának felfüggesztését, visszahívását, mivel a termékben tiltott összetevők találhatók, továbbá a termékről kötelező jelölési elemek hiányoznak.