Június 2-ig lehet beváltani a rezsiutalványokat a postákon

rezsiutalvány
Budapest, 2019. szeptember 2. Egy XIII. kerületi nyugdíjas mutatja a borítékban érkezett, postástól átvett rezsi-utalványt 2019. szeptember 1-jén. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Hamarosan lejár a rezsiutalványok beváltásának határideje, ezért érdemes ellenőrizni, hogy van-e még fel nem használt utalvány – hívja fel a Magyar Posta a figyelmet közleményében.
Vágólapra másolva!

A pünkösdi ünnepi hétvégére való tekintettel május 31. helyett június 2-ig fogadja el a Magyar Posta az utalványokat, amelyek gáz- és villanyszámlák kifizetésekor használhatók fel.

Illusztráció Forrás: MTI/Mohai Balázs

A közleményben kiemelték, hogy a veszélyhelyzet miatt

jelenleg csak a postákon lehetséges az utalványok beváltása.

A posták többsége 18 óráig van nyitva, a kisebb településeken korábban zárnak, a nagyvárosokban a kiemelt posták 20 óráig várják az ügyfeleket.

A tavaly szeptemberben kézbesített utalványok túlnyomó többségét már felhasználták a jogosultak,

az összes kézbesített mennyiség több mint 95 százalékát váltották be mintegy 22 milliárd forint értékben.

Illusztráció Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Magyar Posta mintegy 2,6 millió jogosultnak kézbesített megközelítőleg 7,6 millió rezsiutalványt, amelyek beváltására 2019 szeptemberétől volt lehetőség.

Az utalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehetett felhasználni. A befizetésnél az utalványok összege nem haladhatja meg a csekken szereplő összeget, a különbséget csak készpénzzel lehet kiegészíteni.