Kinyitja boltjait az Apple, de az online térben is nagyon megy a cégnek

TOPSHOTS Horizontal COMPUTER TECHNOLOGY SMARTPHONE
A man takes a picture with a new iPhone 11 inside the newly renovated Apple Store at Fifth Avenue on September 19, 2019 in New York City. (Photo by Johannes EISELE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Apple lassan egyre több boltját nyitja újra a világban, ami egyre pozitívabb kilátásokat jelent a cég értékesítéseire nézve. Mindazonáltal az elemzők felhívták rá a figyelmet, hogy a vállalat online kereskedelmi csatornái is komoly optimizmusra adnak okot.
Vágólapra másolva!

A részvénypiaci befektetők is örömmel fogadták, hogy az Apple újabb bejelentést tett az újranyitással kapcsolatban. Az elemzők azonban nem pusztán a fizikai boltok eladásainak kilátásaival, hanem az online értékesítési csatornákkal is elégedettek.

Apple részvénye szerdán 0,44 százalékos emelkedés mellett 318,11 dolláron zárt. A technológiai óriás az elmúlt három hónapban 16 százalékkal tudott erősödni a tőzsdén, míg a Dow Jones Industrial Average részvényindex 0,9 százalékos mínuszt produkált.

A Deutsche Banknál például úgy látják,

a fizikai üzletek újranyitása egyértelműen kedvező jel, és arra lehet számítani, hogy egyre inkább visszarendeződik a kereslet az Apple termékei iránt

– írja a MarketWatch. A pénzintézetnél ráadásul annak ellenére is optimisták az Apple részvényeivel kapcsolatban, hogy a megemelkedett munkanélküliség és a fogyasztói kiadások visszafogása gondot okozhat a szeptember/októberben várt új Apple készülékek iránti keresletben.

Megugrott az Apple online forgalma Forrás: AFP/2019 Getty Images/Justin Sullivan

Ezzel párhuzamosan a Jeffries elemzője, Kyle McNealy arra számít, hogy a fizikai üzletek eladásai a júniusi negyedévben még lehúzzák az Apple eredményét, azonban komoly optimizmusra ad okot a cég előretörése az e-kereskedelem területén.

Hozzátette, a webes forgalom elemzésekor az látszik, hogy az Apple igen jelentős növekedést tudott produkálni a járvány megjelenését követően. McNealy egyébként fel is emelte az Apple részvényére kitűzött célárfolyamot 350-ről 370 dollárra, tartva a papírra kiadott vételi javaslatot.

A webes adatok alapján az Apple 123 százalékos növekedést ért el (éves alapon) az iPhone hivatalos oldalának látogatottságában, míg a harmadik felek oldalán 39 százalékkal nőtt az iPhone-ok iránti érdeklődés.

Ennek valószínűleg az egyik legfőbb oka az új iPhone SE készülék iránti erős érdeklődés volt.

Végül szintén optimizmusra ad okot, hogy a forgalomban lévő iPhone-ok száma közelít az 1 milliárdos álomhatárhoz. Ez azért fontos, mert minél több telepített Apple-eszköz van forgalomban, annál nagyobb a kereslet a vállalat más termékei, a teljes Apple-ökoszisztéma iránt.