A Trónok Harca írója menti meg a történelmi vasútvonalat

2020.05.28. 18:00

George R.R. Martin, a Trónók Harca regények írója is csatlakozott ahhoz a csoporthoz, amely a történelmi jelentősségű, szinten már ikonikus Santa Fe Southern vasútvonalat akarja megvásárolni és ezzel megmenteni.

A 29 kilométeres, Lamy és Santa Fe között húzódó vasútvonal és a rajta közlekedő vonatok megmentésére George R.R. Martin mellett a Violet Crown mozik tulajdonosa, Bill Banowsky és a National Dance Institute of New Mexico társalapítója, Catherine Oppenheimer is csatlakozott.

A Lamy felöl érkezett első vonat még 1880-ban érte el Sant Fe-t tehát már mintegy 140 éve szolgálja ki a várost. A vonalat az Atchison, Topeka and Santa Fe Railway építette, majd az üzemeltetési jogokat 1991-ben vette meg a Santa Fe Southern Railway.

A vasútvonal azonban régóta veszteségesen üzemel és komoly pénzügyi nehézségekkel néz szembe, erre pedig még egy lapáttal rátett a jelenlegi járványhelyzet. A Trónok Harca írója és két társa most elhatározta, hogy megmentik a történelmi vonalat és fel is újítják azt.

A tervek között szerepel, hogy egy szórakoztató élményt nyújtsanak majd a vonaton az utasoknak, akik a korabeli kocsikban betekintést nyerhetnek a térség történelmébe és kulturális örökségébe, miközben gyönyörű tájakon haladnak át.