MTÜ: Történelmi jelentőségű program a szálláshelyek megújítására

GULLER Zoltán
Zalakaros, 2020. május 19. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a felújított zalakarosi tourinform iroda átadásán 2020. május 19-én. Guller Zoltán kijelentette, hogy Magyarországon a belföldi turizmus fog elsőként helyreállni, a belföldi utazók száma és költésük is magasabb lesz, mint tavaly volt. A 100 magyarországi tourinform iroda megújítására tavaly meghirdetett, egymilliárd forintos fejlesztési program keretében a most elkészült zalakarosi mellett a soproni, a keszthelyi, a tokaji és a hajdúszoboszlói iroda felújítása is zajlik. Még ebben az évben további 25 irodát újítanak fel, jövőre pedig több tucatnyi iroda kap fejlesztési támogatást. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
A történelmi jelentőségű, a szálláshelyek megújítására szolgáló programról, a vidéki idegenvezetőknek nyújtott támogatásról, és a legfrissebb adatokról is beszél podcastjában a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Guller Zoltán elmondta:

a cél az, hogy mindenki megkapja ezt a támogatást, amelynek köszönhetően 55 ezer szoba újulhat meg.

A támogatási igényt június 4. és július 15-e között lehet benyújtani. A pályázat részletei ezen az oldalon olvashatók.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója Forrás: MTI/Varga György

A beszélgetés kitér arra is, hogy támogatást kapnak a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vidéki idegenvezetők még júniusban.

Az intézkedés célja, hogy ezek a tapasztalt szakemberek ne hagyják el tömegesen a pályát.

A részletekről Guller Zoltánnal legfrissebb podcastjában beszél, mely ide kattintva érhető el.