Vágólapra másolva!
Minden eddiginél többen igényelték márciusban a családi otthonteremtési kedvezményt - írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása szerint

az első negyedévben több mint 8 ezer család kérte a támogatást.

Ez 2 ezerrel több igényt jelent a 2019 első három hónapjában mért adatnál. A január-márciusi időszakban így 29 milliárd forintot tett ki a kért összeg, 7 milliárddal többet, mint tavaly ugyanekkor.

A Magyar Nemzet azt írta, az otthonteremtési programot is felfuttatta a családvédelmi akcióterv, amely használt lakásra is elérhetővé tette a csok mellé felvehető kedvezményes hitelt.

A csokot eddig 136 ezer család vette igénybe, 425 milliárd forint összegben. Egy család átlagosan 3,1 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült Forrás: kormany.hu

Márciusban a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet ellenére igényelték kiugróan sokan a csokot - jegyezték meg. Ekkor csaknem 3 ezer kérelem érkezett, 10 milliárd forint összegben. A 2015 júliusától elérhető csokkal évről évre többen élnek, korábban általában 1700-2700 volt a havi igénylések száma - írta a lap.

Az Emmi azt is közölte, hogy

a csokot eddig 136 ezer család vette igénybe, 425 milliárd forint összegben.

Egy család átlagosan 3,1 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.
Falusi csokra az első negyedévben csaknem 3 ezer család kérelmét fogadták be a bankok. Az Emmi adatai szerint kilenc hónap alatt - tavaly júliustól idén márciusig - 8 ezren igényelték a támogatást az érintett 2500 kistelepülés valamelyikén. Mivel a kérelmek 45 milliárd forintról szóltak, az egy családra jutó összeg a falusi csok esetében magasabb: 5,4 millió forint - olvasható a Magyar Nemzetben.