A gazdasági kérdések miatt fontos az új nemzeti konzultáció

nemzeti konzultáció, illusztráció az Orbán Viktornak ördöge van című cikkhez, A nemzeti konzultáció személyre szóló kérdőíveit dolgozzák fel a Magyar Posta Zrt. Országos Logisztikai Központjában
Vágólapra másolva!
Gazdasági kérdések, a gazdaság újraindítása miatt fontos a legújabb nemzeti konzultáció – mondta Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című hétfő reggeli műsorában.
Vágólapra másolva!

Az elemző szerint fontos, hogy a kormány visszacsatolásokat kapjon intézkedéseiről, hiszen az elmúlt hetekben, hónapokban valamilyen formában mindenkit érintett a koronavírus-járvány és annak hatása.

Úgy látja, konzultáció eredménye egyfajta legitimációt is ad majd az annak alapján kialakított kormányzati álláspontnak Brüsszelben.

Illusztráció Forrás: MTI/Beliczay László

A nemzeti konzultációban szó lesz az Európai Bizottság eddig példa nélküli válságkezelési csomagjáról is,

amiben közösen vállalna az unió adósságot. Párkányi Eszter szerint úgy néz ki, hogy ez a következő generációt is érinti, mert az adósságot 2028 és 2058 között fizetnék vissza.

Párkányi Eszter azt mondta:

úgy tűnik, mintha büntetnék azokat a tagállamokat, akik időben cselekedtek.

A magyar kormány időben lezárta a határokat, a különleges jogrend pedig lehetőséget adott arra, hogy gyors és hatékony intézkedéseket hozzon.

Több déli és nyugati tagállam nem lépett időben, és súlyos károkat szenvedtek el, ezért azonban ne nekünk, közép-európaiaknak kelljen a zsebünkbe nyúlnunk – tette hozzá az Alapjogokért Központ elemzője.