Az utóbbi hetekben a Zoom és a Slack 50 milliárd dollárral lett értékesebb

Zoom, logó, alkalmazás, telefon
ZOOM Video Communications logo displayed on a phone screen, thumbnails of the application, smartphone and keyboard are seen in this multiple exposure illustration. Zoom is an American communications technology company headquartered in San Jose, California. It provides videotelephony and online chat services through a cloud-based peer-to-peer software platform and is used for teleconferencing, telecommuting, distance education, and social relations. Zoom App and communication became very popular during the Covid-19, Coronavirus pandemic quarantine lockdown and social distancing as people started massively distant video telecommunication. Thessaloniki, Greece April 24, 2020 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A járvány alatt a legtöbb videokommunikációs platform komoly növekedést produkált, de közülül is a Zoom és a Slack teljesítménye mondható kiemelkedőnek. A héten a két cég jelentéséből a pontos számokra is kiderültek.
Vágólapra másolva!

A Zoom áprilisban 200 millió napi meeting résztvevőről adott számot, ez pedig 20 szoros növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

A Slack is jó adatokat közölt, hiszen a vállalat 80 százalékkal több előfizetőt szerzett két hónap leforgása alatt, mint a teljes előző negyedévben.

Mivel azonban mindkét alkalmazás ingyenesen is elérhető, ezért továbbra sem lehet tudni, hogy pontosan mekkora bevételhez jutottak és mennyien használták ki a prémium, fizetős funkciókat a szolgáltatásokon belül.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Ráadásul a Zoom kifejezetten sok kiberbiztonsági problémával szembesült, amelyek javítása és kiküszöbölése komoly összegekbe került a cégnek.

Ennek ellenére a MarketWatch szerint a két vállalat összesen 50 milliárd dollárral lett értékesebb a járvány alatt.

A Zoom saját maga pénteken lépte át az 50 milliárd dolláros piaci értéket. A részvényeik, amelyek az első kibocsátás során még 36 dollárt értek, mára a 200 dollárt is átlépték. A Slack is hasonlóan jól teljesít és az elemzők szerint már 20 milliárd dollárral növelte értékét 2020-ban, amely 65 százalékos növekedésnek felel meg.

A Zoom legnagyobb riválisai is növekedést tudtak felmutatni. A Google Meets harminc százalék körüli javulást jelzett, míg a Microsoft Team egy áprilisi napon elérte a 200 milliós napi meeting résztvevőt is.