A Volánbusznál nőtt a dolgozók létszáma áprilisban és májusban

Volánbusz autóbusz EGYÉB TÁRGY fa felirat férfi FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA helyközi járat KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ lombos fa NÖVÉNY pályaudvar rendszámtábla SZEMÉLY Széna tér TÁRGY végállomás
Budapest, 2015. május 4. Egy férfi tart az egyik autóbusz felé a Volánbusz Zrt. Széna téri autóbusz végállomásán, ahol a helyközi járatokon közlekedő autóbuszok várnak az indulásra. Jobbra az egyik autóbusz éppen elindul a főváros-környéki településekre. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A Volánbuszhoz áprilisban és májusban összesen 280 új munkavállaló csatlakozott, ezen belül az autóbusz-vezetők létszáma 166-tal emelkedett – közölte a társaság.
Vágólapra másolva!

Kiemelték, a járatkapacitás a tanszüneti menetrendre történő átállással csak minimálisan, mintegy tíz százalékkal csökkent, a személyszállítási közszolgáltatási feladatok ellátása során a Volánbusz valamennyi munkatársára szükség volt, elbocsátás nem történt,

folyamatosan vették fel az új kollégákat.

Illusztráció Forrás: MTI/Jászai Csaba

A közlemény szerint a munkahelyek megtartása és bővítése mellett a társaság végrehajtotta a 2020-as bérmegállapodásban foglalt vállalásait is, így átlagosan tíz százalékkal emelte a béreket, és segíti a nehéz helyzetbe került munkavállalókat is.

Hangsúlyozták,

a biztonságos munkavégzést számos intézkedés segítette,

a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a járműveket és a létesítményeket rendszeresen fertőtlenítették, az utasokkal kapcsolatba kerülő munkatársakat pedig ellátták a szükséges védőeszközökkel, fertőtlenítőszerekkel, a irodai dolgozóknak – akik feladataikat otthonról is el tudták látni – lehetővé tették a home office-rendszerben való munkavégzést.

A Volánbusz a munkavállalók létszámát tekintve Magyarország harmadik legnagyobb állami vállalata, a 2019 októbere óta országos szolgáltatóként működő társaságnál jelenleg 19.066 ember dolgozik.