Még mindig bizonytalan a Tiffany ékszercég felvásárlása

Párizs, 2019. november 25. A Tiffany & Co amerikai ékszerkereskedelmi vállalatának üzlete a párizsi Champs Élysées-n 2019. november 25-én. A világ vezető luxuscikkgyártó és -forgalmazó csoportja, a párizsi székhelyű LVMH bejelentette, hogy14,7 milliárd euróért felvásárolja a Tiffanyt, ami a francia konszern eddigi legnagyobb értékű akvizíciója. MTI/EPA/Yoan Valat
Vágólapra másolva!
A francia luxuscikkeket árusító LVMH 16,2 milliárdos felvásárlása egyre bizonytalanabb, mivel a Tiffany ékszercég helyzete nem stabilizálódott az amerikai piacon – írja a Business Insider.
Vágólapra másolva!

A Tiffany részvényei közel 9 százalékkal estek a bejelentés után.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat

Az LVMH igazgatósága a jövő hétre értekezletet hívott össze Párizsba,

hogy megvitassák a felvásárlást. A vállalat igazgatótanácsa aggodalmát fejezte ki a járvány és az amerikai zavargások miatt nehéz helyzetbe került ékszercég felvásárlását illetően.

Továbbá a francia vállalat vezetői bizonytalannak látják, hogy a Tiffany képes lesz-e az akvizíció után kifizetni meglévő adósságát.

A felvásárlás az eredeti tervek szerint az év végéig zárulna le.

Illusztráció Forrás: Imaginechina/He lili - Imaginechina/He Lili

Az LVMH – amely többek között a Louis Vuitton, a Christian Dior, és a Sephora márkák tulajdonosa – novemberben egyezett bele a Tiffany 16,2 milliárd dolláros felvásárlásába – ami

a 33 éves cég legnagyobb akvizíciója.

A részvényenkénti 135 dolláros felvásárlással fellendítenék a vállalat ékszer- és óra márkáit (mint a Bulgari és Tag Heuer), és ezzel saját termékeinek bővülését támogatnák az egyik leggyorsabban növekvő iparágban, és ezzel együtt növelnék eladásaikat az USA-ban.