Még mindig bizonytalan a Tiffany ékszercég felvásárlása

2020.06.04. 16:03

A francia luxuscikkeket árusító LVMH 16,2 milliárdos felvásárlása egyre bizonytalanabb, mivel a Tiffany ékszercég helyzete nem stabilizálódott az amerikai piacon – írja a Business Insider.

A Tiffany részvényei közel 9 százalékkal estek a bejelentés után.

IllusztrációForrás: MTI/EPA/Yoan Valat

Az LVMH igazgatósága a jövő hétre értekezletet hívott össze Párizsba, hogy megvitassák a felvásárlást. A vállalat igazgatótanácsa aggodalmát fejezte ki a járvány és az amerikai zavargások miatt nehéz helyzetbe került ékszercég felvásárlását illetően.

Továbbá a francia vállalat vezetői bizonytalannak látják, hogy a Tiffany képes lesz-e az akvizíció után kifizetni meglévő adósságát. A felvásárlás az eredeti tervek szerint az év végéig zárulna le.

IllusztrációForrás: Imaginechina/He lili - Imaginechina/He Lili

Az LVMH – amely többek között a Louis Vuitton, a Christian Dior, és a Sephora márkák tulajdonosa – novemberben egyezett bele a Tiffany 16,2 milliárd dolláros felvásárlásába – ami a 33 éves cég legnagyobb akvizíciója. A részvényenkénti 135 dolláros felvásárlással fellendítenék a vállalat ékszer- és óra márkáit (mint a Bulgari és Tag Heuer), és ezzel saját termékeinek bővülését támogatnák az egyik leggyorsabban növekvő iparágban, és ezzel együtt növelnék eladásaikat az USA-ban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK