Világszerte felpörögnek a tőzsdei részvénykibocsátások

Google Posts Large Profits web website 51188220 @nogins
(FILES) Dated 19 August 2004 file photo shows a pedestrian passes a sign marking Google being traded on the NASDAQ Marketsite in New York City. Google reported quarterly profits up over 90 percent, outperforming Wall Street expectations 20 October 20, 2005. Chris Hondros/Getty Images/AFP =FOR NEWSPAPER AND TV USE ONLY=
Vágólapra másolva!
A tervezett ársáv felső határa feletti szinten, 21 dollárban szabta meg részvényeinek árát a ZoomInfo Technologies amerikai üzleti hír- és adatszolgáltató, amely a technológiai cégek közül az idei év eddigi legnagyobb értékű elsődleges részvénykibocsátását hajtja végre.
Vágólapra másolva!

A Carlyle csoport által támogatott vállalat közölte, hogy 44,5 millió részvényt értékesített 21 dolláros áron. Ez azt jelenti, hogy a ZoomInfo 934,5 millió dollárt gyűjtött, piaci tőkeértéke pedig meghaladja a 8 milliárd dollárt. A papírok ZI ticker kóddal kerültek be a Nasdaqra, és ma kezdődik meg velük a kereskedés.

A héten egy sor vállalat hajt végre elsődleges részvénykibocsátást, miután a koronavírus-járvány miatti piaci zűrzavarok idején, márciusban és áprilisban számos halasztás történt.

A gazdasági bizonytalanságok miatt több vállalat - köztük az Airbnb és a Procore Technologies - inkább lemondott a nyilvános részvénykibocsátásról.

A Warner Music Group (WMG), a világ harmadik legnagyobb lemezkiadói csoportja szerdán 20,48 százalékos pluszban, 30,12 dolláros árfolyamon fejezte be első kereskedési napját a Nasdaqon. A WMG 77 millió darab részvényt bocsátott ki 25 dolláros áron, amivel 1 milliárd 925 millió dollárt gyűjtött össze. A vállalat piaci tőkeértéke ezzel 12,75 milliárd dollárra tehető.

Több cég is részvénykibocsátást hajt végre a héten Forrás: Getty Images/2004 Getty Images/Chris Hondros

Ma további három elsődleges részvénykibocsátás volt az Egyesült Államokban, ami összesen 960 millió dollárt mozgósíthat. A három érintett a Dada Nexus kínai e-kereskedelmi cég, a Shift4 Payments pennsylvaniai székhelyű, vállalkozások számára integrált fizetési platformot nyújtó vállalat és a Legend Biotech, egy egészségügyi vállalat.

A NetEase kínai technológiai nagyvállalat, amely tartalom-, közösségi, kommunikációs és kereskedelmi szolgáltatást nyújt az interneten keresztül, pénteken Hongkongban bocsát ki részvényeket, a tervek szerint 2,8 milliárd dollár értékben.