A tervezett ársáv felső határa feletti szinten, 21 dollárban szabta meg részvényeinek árát a ZoomInfo Technologies amerikai üzleti hír- és adatszolgáltató, amely a technológiai cégek közül az idei év eddigi legnagyobb értékű elsődleges részvénykibocsátását hajtja végre.

A Carlyle csoport által támogatott vállalat közölte, hogy 44,5 millió részvényt értékesített 21 dolláros áron. Ez azt jelenti, hogy a ZoomInfo 934,5 millió dollárt gyűjtött, piaci tőkeértéke pedig meghaladja a 8 milliárd dollárt. A papírok ZI ticker kóddal kerültek be a Nasdaqra, és ma kezdődik meg velük a kereskedés.
A héten egy sor vállalat hajt végre elsődleges részvénykibocsátást, miután a koronavírus-járvány miatti piaci zűrzavarok idején, márciusban és áprilisban számos halasztás történt. A gazdasági bizonytalanságok miatt több vállalat - köztük az Airbnb és a Procore Technologies - inkább lemondott a nyilvános részvénykibocsátásról.

A Warner Music Group (WMG), a világ harmadik legnagyobb lemezkiadói csoportja szerdán 20,48 százalékos pluszban, 30,12 dolláros árfolyamon fejezte be első kereskedési napját a Nasdaqon. A WMG 77 millió darab részvényt bocsátott ki 25 dolláros áron, amivel 1 milliárd 925 millió dollárt gyűjtött össze. A vállalat piaci tőkeértéke ezzel 12,75 milliárd dollárra tehető.

Több cég is részvénykibocsátást hajt végre a hétenForrás: Getty Images/2004 Getty Images/Chris Hondros

Ma további három elsődleges részvénykibocsátás volt az Egyesült Államokban, ami összesen 960 millió dollárt mozgósíthat. A három érintett a Dada Nexus kínai e-kereskedelmi cég, a Shift4 Payments pennsylvaniai székhelyű, vállalkozások számára integrált fizetési platformot nyújtó vállalat és a Legend Biotech, egy egészségügyi vállalat.

A NetEase kínai technológiai nagyvállalat, amely tartalom-, közösségi, kommunikációs és kereskedelmi szolgáltatást nyújt az interneten keresztül, pénteken Hongkongban bocsát ki részvényeket, a tervek szerint 2,8 milliárd dollár értékben.