Kínában májusban már a második egymást követő hónapban nőttek az autóeladások éves összevetésben - közölte az ázsiai ország autógyártóinak szakmai képviseleti szervezete előzetes adatokra hivatkozva.

A CAAM (China Association of Automobile Manufacturers) beszámolója szerint a múlt hónapban mintegy 2 millió 140 ezer új autót értékesítettek Kínában. Áprilisban az éves szintű növekedés szerényebb, 4,4 százalék volt.

A szervezet számításai szerint az idei első öt hónapban összesen 7 millió 900 ezer új autót adtak el az ázsiai országban, 23,1 százalékkal kevesebbet a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva.

Kínában már nőtt az autóeladások száma az elmúlt két hónapbanForrás: AFP/Ingo Wagner

Kínában tavaly már a második egymást követő évben csökkentek az autóeladások, 21,4 millió autót értékesítettek, 9,6 százalékkal kevesebbet a 2018. évinél, részben a gazdasági növekedés lassulása miatt.

Az idei első három hónapban az eladásokat a koronavírus-járvány miatti keresletzuhanás vetette vissza. A CAAM szerint a harmadik negyedévre térhetnek vissza a megszokott szintre az eladások, amelyek idén nagyjából öt százalékkal maradhatnak majd el a tavalyitól.