Az amerikai légitársaságok újabb járatokat indítanak

American Airlines, repülőgép
American Airlines Boeing 737-800 aircraft as seen on final approach landing at JFK John F. Kennedy International Airport in New York, USA on 14 November 2019. The airplane has the registration N979AN and 2x CFMI jet engines. The US carrier is the largest airline in the world by fleet size. AA AAL is a member of Oneworld aviation alliance. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A nyárra készülve az amerikai légitársaságok újabb járatokat indítanak el, azonban a vállalatok vezetői szerint még éveket vehet igénybe, hogy a tavalyi forgalom helyre álljon.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány miatt a globális légi közlekedés rendkívül nehéz helyzetbe került, az amerikai légitársaságoknak azonban némi reményt adhatnak a legújabb lazító intézkedések.

Az American Airlines még a múlt héten jelentette be, hogy júniusban tovább növeli a belföldi járatai számát.

A vállalat úgy számol, hogy tavalyi járataik 55 százalékán repülni fognak a gépeik, az átlagos napi utasszám pedig az áprilisi 32 ezerről május végére 110 ezerre emelkedett.

illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Vasu Raja, az American Airlines alelnöke elmondta, hogy a további járatok indítása mellett három tényező szólt: az utasok pozitív visszajelzése, az államok újranyitása és a fokozódó kereslet. Raja szerint a következő hetekben további javulásra lehet majd számítani.

A United Airlines is fokozatosan állítja vissza a járatokat.

A következő hetekben újabb 150 járat indul el az Egyesült Államokon belül, illetve Kanadába. Ezeknek köszönhetően a tavalyi év azonos időszakához mérten már eléri a 30 százalékot a belföldi járatok száma.