A Tesla kínai eladásai májusban megháromszorozódott. A Sanghajban gyártott Model 3 elektromos autókból 11 ezer fogyott – írja a Business Insider.

Áprilishoz képest megháromszorozódott a Kínában gyártott Teslák eladása a kínai személygépkocsi-szövetség (CPCA) adatai szerint.

Tesla Model 3Forrás: AFP/Sputnik/Irina Kalashnikova

Az amerikai vállalat márciusban 10 ezer járművet értékesített, ám áprilisban csupán 3 ezer autót. A kínai szövetség ugyanakkor a Tesla autógyárhoz képest eltérő számítási módszert alkalmaz.

Kínában – amely a világ legnagyobb autópiaca – majdnem egy év után ismét hónapról hónapra emelkedik az értékesítések száma. Az autók, terepjárók és egyéb járművek értékesítése májusban 1,64 millióra növekedett, ami 1,9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi, júniusi adatnál.

IllusztrációForrás: AFP/Julian Stratenschulte

Az adatok közzététele után a Tesla részvényeinek ára 5,4 százalékkal ugrott meg, elérve a cég történetében minden idők legmagasabb részvényárát.

Dan Ives, a Wedbush elemzője kifejtette, hogy a sanghaji Tesla Gigafactory 3-ban gyártott Model 3 kínai eladásai elérhetik a 100 ezer járművet is az idén.