Már több mint 11 ezren jelentkeztek a Kisfaludy-programra

GULLER Zoltán
Zalakaros, 2020. május 19. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a felújított zalakarosi tourinform iroda átadásán 2020. május 19-én. Guller Zoltán kijelentette, hogy Magyarországon a belföldi turizmus fog elsőként helyreállni, a belföldi utazók száma és költésük is magasabb lesz, mint tavaly volt. A 100 magyarországi tourinform iroda megújítására tavaly meghirdetett, egymilliárd forintos fejlesztési program keretében a most elkészült zalakarosi mellett a soproni, a keszthelyi, a tokaji és a hajdúszoboszlói iroda felújítása is zajlik. Még ebben az évben további 25 irodát újítanak fel, jövőre pedig több tucatnyi iroda kap fejlesztési támogatást. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Több mint 11 ezren jelentkeztek hétfő éjfélig a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy2030 programjára - mondta a szervezet vezérigazgatója a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Vágólapra másolva!

Guller Zoltán közölte: a mintegy 28 ezer vidéki magán- és egyéb szállásadó számára meghirdetett pályázatra jelentkezők összigénye meghaladja a 33 milliárd forintot.

Emlékeztetett, hogy a pályázat 60 milliárd forintos keretösszegére július 15-éig jelentkezhetnek a legfeljebb nyolc szobát üzemeltető vidéki vállalkozások.

A szobánkénti egymillió forintos felújítási és korszerűsítési támogatást az év végéig kell felhasználni. Számítások szerint 58 ezer ilyen szoba van az országban - mondta.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója Forrás: MTI/Varga György

A vezérigazgató kitért arra is, hogy a jelentkezés online történik, de néhány dokumentumot postán is el kell küldeni. Felhívta a figyelmet a pályázati követelmények betartására, mert hiánypótlásra nincs lehetőség.

A pályázat elektronikus benyújtása után postán kell elküldeni a kinyomtatott aláírt dokumentumot, az ingatlan tulajdoni lapját és a működési engedély másolatát.


Segítséget nyújthat az ügynökség honlapján található videó is, amely részletesen elmagyarázza a folyamatot - mondta Guller Zoltán.