Év végéig 25 Tourinform iroda újulhat meg

Keszthely, 2020. június 10. A felújított keszthelyi Tourinform iroda az átadás napján, 2020. június 10-én. A 100 magyarországi Tourinform iroda megújítására tavaly meghirdetett, egymilliárd forintos fejlesztési program keretében még ebben az évben további 25 irodát újítanak fel, jövőre pedig több tucatnyi iroda kap fejlesztési támogatást. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
A nemrég átadott zalakarosi után megújult a keszthelyi, továbbá felújítják a hajdúszoboszlói, soproni és a tokaji Tourinform irodát, de év végéig további 25 megújítására van lehetőség – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese Keszthelyen.
Vágólapra másolva!

Könyid László a Balaton-parti város felújított turisztikai irodájának avatásán beszélt arról, hogy 21 millió forint támogatást biztosított az MTÜ az országban az elsők között megnyitott, már 30 éve működő iroda rekonstrukciójára.

A felújított keszthelyi Tourinform iroda Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Ezek az irodák ma már nemcsak a vendégeknek szolgáltatnak, de egyfajta új szerepkörben

a turisztikai szolgáltatóknak, attrakciók üzemeltetőinek is továbbítanak információkat

– tette hozzá.

Példaként jegyezte meg, hogy országszerte a nagyobb forgalmú Tourinform irodákban Kisfaludy-pontot hoztak létre, hogy a magánszállásadókat segítsék azoknak a pályázatoknak a benyújtásánál, amelyeket az MTÜ által 60 milliárd forintos kerettel meghirdetett szobafelújítási programra szántak.

Könyid László megemlítette azt is, hogy a turisztikai szolgáltatók adatközlései alapján látható: Keszthelyen július-augusztusra már közel 1.500 szálláshelyfoglalást regisztráltak, szinte kizárólag belföldi vendégektől.

A határnyitásokkal párhuzamosan várhatóan elindul a külföldiek foglalása is, az MTÜ várakozásai szerint nyáron és ősszel leginkább a német, a cseh és az osztrák turistákra lehet majd számítani.

Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője beszédet mond a felújított keszthelyi Tourinform iroda átadásán Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A Balaton-parti városra – Hévízzel és Zalakarossal együtt – mint a nyugat-balatoni térség meghatározó szerepű településére az MTÜ kiemelt figyelmet fordít.

Szállodák újulnak meg, strandfejlesztés és csúszdafelújítás zajlik,

illetve a Festetics-kastélynak is számos projektje van, amelyek mind azt szolgálják, hogy Keszthely turisztikai vonzereje tovább erősödjön – fogalmazott az MTÜ vezérigazgató-helyettese.