A Ford elsősorban Kanadában és az Egyesült Államokban hív vissza autókat, mivel azoknál szivárog a fékfolyadék, de az ajtókkal is gondok akadtak.

A Ford autók kilincsének problémája miatt összesen 2,1 millió SUV-ot és furgont kellett visszahívni. A vállalat szerint az ajtókat nehéz kinyitni, és néha a bezárással is gondok vannak. Ez már a harmadik visszahívása a gyártónak hasonló hiba miatt.

Mindemellett a Ford 344 ezer F150-es pickupot is visszahív, mivel azokból szivárog a fékfolyadék. A cég szerint ez a hiba eddig hét alacsony sebességnél történő balesetet okozott, amelyekben két ember meg is sérült.

2017-ben Detroitban mutatták be a Ford új F150-es pickupjátForrás: AFP/2017 Getty Images/Scott Olson

Az ajtók a vállalat szerint elsősorban akkor mentek tönkre, amikor nagyon meleg volt. Ennek következtében nem záródtak be teljesen, de ha még sikerült is becsukni őket, akkor is kinyílhattak menet közben, ez pedig fokozottan balesetveszélyes.

A tulajdonosok interneten egy kód segítségével azt is ellenőrizni tudják, hogy az előző visszahívás során sikerült-e megfelelően javítani a hibákat, de arról is tájékozódhatnak, hogy érintettek-e a mostani visszahívásban.