Sikeresen lezajlott az MKB Bank szerkezetátalakítása

MKB, MKB Bank, illusztráció, 2020.04.30., Budapest
MKB Bank illusztráció. 2020.04.30 Budapest Fotó: Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
Az MKB Pénzügyi Csoportnál 2016. január 1. és 2019. december 31. között megvalósított restrukturálás sikere az európai kereskedelmi bankok között is egyedülálló teljesítmény.
Vágólapra másolva!

A szanálási eljárás indulásakor az MKB Bank vállalta az átfogó Szerkezetátalakítási Terv végrehajtását, az állami támogatásból eredő versenytorzító hatások korlátozását, valamint a hosszú távú életképesség biztosítását célzó kötelezettségvállalási keretrendszer teljesítését.

A vállalt kötelezettségek folyamatos teljesítésével párhuzamosan az MKB Pénzügyi Csoport egyebek mellett

megerősítette kockázatkezelését, fokozta eredménytermelő képességét, költséghatékonyabbá tette szervezetét és fiókhálózatát, új digitális stratégiát alkotott és hajt végre, továbbá a részvényeit bevezették a Budapesti Értéktőzsdére.

A prudensen működő, kiemelkedő tőke- és likviditási tartalékokkal rendelkező, válságálló intézménnyé fejlesztett MKB Bank évről évre javuló teljesítményt mutatva, rekordnyereséggel zárta a 2019-es évet.

Sikeresen teljesítette az éveken át tartó szerkezetátalakítási tervét az MKB Bank Fotó: Csudai Sándor - Origo

Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója a bank sikeres szerkezetátalakításáról kiadott közleményben hangsúlyozta, hogy öt évvel ezelőtt azzal a felkéréssel került az MKB Bank élére, hogy tegyék rendbe az egyik legpatinásabb magyar bank működését. Hosszú, nagyon küzdelmes – és most már végre kimondható: sikeres – időszakon vannak túl.

- fogalmazott az elnök-vezérigazgató.

Nyemcsok János EU vállalások teljesítéséért felelős vezérigazgató-helyettes arról nyilatkozott, hogy az MKB Pénzügyi Csoport a kötelezettségvállalásokat és a restrukturálási célokat fegyelmezetten, a megváltozott makrogazdasági körülmények hatásait megfelelően ellensúlyozva, sikeresen teljesítette, ennek nyomán visszatért az eredményes, profittermelő, erős piaci szereplők közé.