A Volkswagen újraindítja a termelést Mexikóban

Volkswagen VW új logó
01 March 2019, Lower Saxony, Wolfsburg: An employee mounts a VW logo on the front of a VW Tiguan during final assembly at the VW factory. Photo: Julian Stratenschulte/dpa
Vágólapra másolva!
A Volkswagen a héten bejelentette, hogy megkezdik a gyártást a mexikói üzemükben. A munkavállalók már a héten visszatérhetnek az üzembe, persze csak szigorú előírások betartása mellett.
Vágólapra másolva!

Már megkezdődtek az előkészületek a Volkswagen Puebla államban található gyárában Mexikóban. Az üzemvezetők és igazgatók is képzésen vesznek részt annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb biztonságban kezdődjön az újraindulás.

Puebla az autógyártás egyik központjának számít Mexikóban, hiszen a Volkswagen mellett az Audinak is van üzeme az államban.

A Volkswagen még május végén kapta meg az engedélyt, hogy június 15-e után újranyissák gyárukat, azonban csak a teljes létszám 30 százalékával.

Puebla állam májusban még sokkal borulátóbban tartotta az indulást, hiszen akkor még azt közölték, hogy a járványhelyzet miatt még nem engedik meg, hogy a gyárakban elinduljon a munka. Azóta viszont már rendeződött annyira a helyzet, hogy szigorú szabályok mellett, de a Volkswagen a tervezett dátum után néhány nappal megkezdheti a termelést.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Julian Stratenschulte

A Volkswagen március 20-án állította le a pueblai gyárát, ahol a Golf, a Beetle, a Jetta és a Tiguan modelleket készítik.

Emellett március 30-án leállították a termelést a silaoi egységben is. Az Audi március 23-án zárt be, mert komoly gondok akadtak a beszerzési láncon belül és nem kapták meg a gyártáshoz szükséges alkatrészeket.