A Ford babérjaira tör az új elektromosautó-gyártó

Nikola Corporation, Nikola Corp., autógyártó, autó, kamion
Vágólapra másolva!
A 2014-ben alapított Nikola a Ford 150-et, vagyis az Egyesült Államok legjobban keresett pick-up autóját követi 60 ezer dolláros Badger elektromos autójával. A vállalat június 4-én debütált a tőzsdén – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

Az arizonai autógyártó részvényenként 34 dolláros (10 ezer forint) áron kezdett, ám alig öt nappal később már 94 dolláron (28 ezer forint) kereskedtek részvényeivel. A héten ez némileg mérséklődött és

64 dolláros (19 ezer forint) áron állt meg.

Illusztráció Forrás: Nikola Corporation

Az elektromos és hibrid üzemű járműveket gyártó cég június végétől fogadja a megrendeléseket a Badger autókra – nyilatkozta a Nikola alapítója, Trevor Milton. Foglalóként 250 és 5 ezer dollár közötti összegeket lehet letenni, míg az autó várható ára 60 és 90 ezer dollár (18,3 és 27,5 millió forint) között lesz.

A vállalat további kamion típusok gyártásába és tesztelésébe kezd németországi gyárában. Ezeket az új járműveket pedig várhatóan már jövőre piacra dobják.

Illusztráció Forrás: Nikola Corporation

A cég alapítója szerint annak ellenére, hogy Nikola egyelőre nem tud bevételt felmutatni, mégis vonzza a befektetőket. Elsősorban a cég küldetése imponáló, és az a terv, hogy a vállalatok a Nikola termékei révén csökkenteni tudják a károsanyag kibocsátásukat.