Jelentős megújulást hoznak a Hunguest Hotels felújított szállodái

Hunguest Hotels Nyíregyháza szálloda
Hunguest Hotels, Nyíregyháza
Vágólapra másolva!
Professzionális szakembergárda dolgozik azon, hogy a fiatal generációt is megszólító hazai tulajdonú, nagy múltú hotellánc piacvezető szerepe tovább erősödjön a belföldi turizmusban. Erről a tulajdonos Opus Global Nyrt. és a Hunguest Hotels igazgatósági elnöke beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában.
Vágólapra másolva!

Mészáros Beatrix elmondta, hogy a Hunguest Hotels Magyarország legnagyobb szállodavállalataként jelenleg négy országban 26 szállodával rendelkezik, a kereskedelmi szálláshelyek piacán a legnagyobb belföldi vendégkört fogadó lánc.

A most induló fejlesztésekkel lényegesen magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtanak majd, de elérhető áron.

14 belföldi hotel ezzel kategóriaváltáson esik majd át, amelynek eredményeképpen ezek a szálláshelyek négy csillag, illetve négy csillag superior minősítésű szintre léphetnek.

A felújításokhoz 17 milliárd forintot nyert el a szállodalánc a Magyar Turisztikai Ügynökségtől a Kisfaludy-programban, e mellé több mint 27 milliárd forint önerőt is biztosít az Opus Global Nyrt. anyavállalat, amivel

minden idők egyik legnagyobb szállodafejlesztésére kerülhet sor.

A beruházással megvalósuló magasabb színvonal a forgalom, ezáltal az adóbevételek, például az áfa, a társasági adó és az iparűzési adó növekedésével is együtt jár majd, utóbbi az önkormányzatok költségvetését támogatja.

- közölte az igazgatóság elnöke, hozzátéve, hogy az állami támogatásra ítélt 14 szállodájuk éves szinten csaknem két és fél milliárd forint idegenforgalmi adót fizet.

A Hunguest Hotels nyíregyházi szállodája Forrás: Facebook / Hunguest Hotels

Az érintett hotelek két lépcsőben újulnak meg, az első ütemhez tartozó hét szálloda felújítási munkálatai már júniusban el is kezdődtek. Ez a hét ház teljes bezárás alatt újul meg, a fennmaradó szállodákat pedig részleges zárás mellett fejlesztik. A felújítások időtartama hat hónap és két év között lesz.

A cég szállodái a legszélesebb igényeknek megfelelő szolgáltatásokat kínálják a legismertebb gyógyhelyeken, üdülő- és hegyvidéki területeken, kiemelt nagyvárosokban. Így gyógyszolgáltatások, wellness-, rekreációs és fitneszszolgáltatások, konferencialehetőségek, élménydús programok várják a vendégeket. A megújulással egészen újfajta „Hunguest-minőséget" nyújtanak majd, nyitva a fiatalok felé is.

A konkrét fejlesztésekről szólva Mészáros Beatrix kiemelte, hogy néhány egységükben, például Szegeden új szobákkal várják majd a vendégeket, növelve a férőhelyek számát, a kisgyermekes családokra fókuszálva pedig Gyulán és Bükfürdőn a korábbinál jóval nagyobb és modernebb gyerekvilágot alakítanak ki.

A teljes interjú itt olvasható el.