Szijjártó Péter: 800 ezer euró feletti támogatás is kapható a versenyképesség javításához

SZIJJÁRTÓ Péter
Szeged, 2019. szeptember 17. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a BP magyarországi üzleti szolgáltatóközpontja megalapításának tizedik évfordulója alkalmából rendezett szegedi ünnepségen 2019. szeptember 17-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Hosszú, majdnem két hónapos tárgyalássorozatot követően az Európai Bizottság végül jóváhagyta azt a kérésünket, hogy 800 ezer euró felett is adhassunk támogatást magyarországi vállalatoknak a versenyképességük növelése érdekében - jelentette be Szijjártó Péter a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

A külgazdasági és külügyminiszter bejegyzése szerint a támogatás odaítélésének szempontjai között hangsúlyosan fog szerepelni a munkahelyek megvédése és a vállalt beruházások nagyságrendje is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Illyés Tibor

Mindez azt jelenti, hogy az eddig is rendkívül sikeres beruházási támogatások után a magyar vállalatok hamarosan újabb jelentős forráshoz juthatnak a munkahelyek megvédése érdekében - közölte a tárcavezető, hozzátéve, hogy az új támogatási program konkrét kiírásáról a jövő héten dönthet a kormány.