A Microsoft megszünteti a Mixer nevű streaming szolgáltatását

Fortnite, játék
LAS VEGAS, NV - APRIL 21: Twitch streamer and professional gamer Tyler "Ninja" Blevins streams during Ninja Vegas '18 at Esports Arena Las Vegas on April 21, 2018 in Las Vegas, Nevada. Blevins is playing against more than 230 challengers in front of 700 fans in 10 live "Fortnite" games with up to USD 50,000 in cash prizes on the line. He is donating all his winnings to the Alzheimer's Association. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Reuters értesülései szerint a Microsoft beszünteti az elő streaminggel foglalkozó platformját, a Mixert, a meglévő felhasználókat pedig a Facebook Gamingbe integrálják. Ez egyben azt is jelenti, hogy a korábban a Mixerhez szerződött streamerekkel is szerződést bontanak, kártalanítják őket, így szabadon igazolhatják majd őket a riválisok.
Vágólapra másolva!

A Microsoft még 2016-ba vette meg a Mixert, hogy az méltó riválisa legyen az Amazon tulajdonában lévő Twitch-nek. Úgy tűnt a Mixernek lökést adhat a járványhelyzet, mert rengetegen követték élőben kedvenc streamereiket, ám

a platform nem tudott élni a lehetőséggel és maradt továbbra is az Amazon versenytárs árnyékában.

Ezen még az sem tudott változtatni, hogy a Mixer nemrég leigazolta a streaming világ legnagyobb sztárját, Tyler "Ninja" Blevinst, aki most nagyon jól járt, hiszen a Microsoft kifizeti teljes szerződése szerint neki járó összeget, utána pedig indulhat a licitháború érte a Youtube, a Facebook Gaming és a Twitch között.

Tyler "Ninja" Blevins Forrás: Getty Images/Ethan Miller

Phil Spencer, az Xbox vezetője elmondta, hogy a Microsoft korábban nem számított arra, hogy egy streaming platform felépítése és befuttatása ennyi időt fog igénybe venni.

Éppen ezért döntöttek most a Mixer leállítása mellett.

A vállalat közölte, hogy a Mixer helyett mostantól inkább a felhő alapú videójátékokra koncentrálnak és tovább fejlesztik saját XCloud szolgáltatásukat, amely szoros együttműködésben lesz a Facebookkal.