Beruházásokat tervez az iPhone gyártója

apple iphone 11 pro max okostelefon smartphone apple store
Apple iPhone 11 Pro Max
Vágólapra másolva!
A tajvani Foxconn, a világ legnagyobb, szerződéses elektronikai gyártója, újabb beruházásokat tervez Indiában.
Vágólapra másolva!

A Foxconn már rendelkezik indiai gyártókapacitásokkal, elsősorban az Apple és a Xiaomi számára gyárt ott okostelefonokat, bár március hónapban a járvány miatt ideiglenesen fel kellett függesztenie az előállítást.

A Reuters a vállalat elnökét idézve viszont arról ír, hogy a Foxconn éves közgyűlésén Liu Young-way Indiát "fényesen ragyogó" fejlődési lehetőségnek nevezte a vállalat számára, annak ellenére, hogy a koronavírus jelenleg ott is befolyást gyakorol az üzleti és termelési folyamatokra.

Illusztráció Forrás: Apple

A cég nyeresége az év első negyedévében két évtizede nem látott alacsony szintre esett vissza, miután a vállalatnak a járvány miatt fel kellett függesztenie termelését - többek között az iPhone-telefonok gyártását - a kínai gyárakban is. Ugyanakkor a vállalatnál úgy látják, a legrosszabbon már túl vannak, és innentől következhet a gyártás visszarendeződése a normál kerékvágásba.

Ezt elősegíti az a körülmény is, hogy a cég kínai telephelyeit végül elkerülte a betegség, így a vártnál korábban tudták újraindítani a termelést.

A vállalat elnöke pedig azt mondta a közgyűlésen, a következő hónapokban nyilvánosságra hozzák indiai beruházási terveiket.

A tajvani központú Foxconn a világ legnagyobb elektronikai gyártóvállalata, többek között az Apple számára gyárt iPhone készülékeket, de olyan márkanevek alatt is szállít termékeket, mint az Amazon Kindle illetve a Playstation.