Július 15-től ismét A380-as repülőgépek közlekednek a Dubaj és London Heathrow, illetve Párizs közötti útvonalakon. A világjárvány miatt az Emirates légitársaság ideiglenesen leállította utasszállító flottáját, de fokozatosan újraindítja járatait, és az A380-as visszatérte újabb lépés a normális üzemmenet visszaállítása felé, számol be arról az Airportal.hu.

A vállalat bejelentette, hogy július 15-től a londoni és a párizsi útvonalán újból szolgálatba állítja az Airbus A380-as utasszállító repülőgépeit. Az egyik legjobb légitársaságnak tartott cég flottájában jelenleg 115 van az óriásgépekből.

A tervek szerint fokozatosan, az utasok igényei és a tapasztalatok alapján, további célállomásokra is visszaállítják az A380-asokat.

A légitársaság az utasok, valamint a személyzet biztonsága érdekében átalakította a fedélzeti szolgáltatásait a korábban bevezetett egészségügyi intézkedései alapján.

A cég egyik A380-as gépeForrás: AFP/Imaginechina/Zhao Xiaojun

Az Emirates jelenleg 40 úti célra biztosít járatokat, emellett bejelentette, hogy újraindítja járatait Dhakkába (június 24-től) és Münchenbe is (július 15-től). Dubajban pedig július 7-én szigorú egészségügyi intézkedések bevezetése mellett újraindul a nemzetközi légiforgalom, így az utazók dubaji összeköttetéssel utazhatnak a Közel-Kelet, Európa, Amerika, valamint az ázsiai–csendes-óceáni régió között, ha megfelelnek a rendeltetési ország utazási és belépési feltételeinek.

Az Airportal a foglalási rendszerek adataira hivatkozva azt közölte, hogy a korábban tervezett július 15-ről az Emirates újabb két héttel augusztus 1-re halasztotta a Dubaj és Budapest közötti járatainak újraindítását.