400 milliót kapott a használatarányos cascódíjat bevezető hazai startup

Koronavírus, vírus, Budapest, járvány, dugó a belvárosban, dugó, tömeg, forgalom, autó, sor, torlódás, 2020.05.11., biciklisáv, Nagykörút, József körút
Dugó a belvárosban hétfő délután
Vágólapra másolva!
Az MKB Pénzügyi Csoporthoz tartozó Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő fektetett be a Cristo nevű magyar startupba, amely a forgalommal arányosan számítja fel a casco díját, hazánkban először.
Vágólapra másolva!

Amikor áll az autónk, kisebb kockázatnak van kitéve, mintha úton vagyunk vele. Ezt az elvet használta fel a Cristo, mely egy álló és mozgódíjból összeálló casco biztosítási díjat számít fel, amivel a forgalomban töltött idővel arányos kockázatot árazza be.

Az autó álló helyzetében egy időalapú díj kerül felszámításra, amit a startup megtold egy plusz időalapú díjjal, amikor az autó mozog.

Ez utóbbit nem kell könyvelgetnie az autósnak, megoldják ezt automatikusan egy telemetriai eszközzel, melynek használatáért napidíjat kell fizetni.

A casco biztosítás töréskárra, lopáskárra, elemi kárra és üvegtörés kárra térít, a 15 évnél nem idősebb gépjárművek esetében.

A gépjárművek forgalomarányos cascódíjját bevezető Cristo 400 millió forintos befektetést kapott Fotó: Csudai Sándor - Origo

Előzetes díjszámítást a Hellocristo.hu weboldalon lehet kalkulálni az autó gyártója és típusa, teljesítménye és életkora alapján, továbbá az autó tulajdonosának vagy üzemben tartójának életkora és lakhelyének irányítószáma alapján.

A szerződéskötés, a szemle, a díjfizetés és a kárbejelentés is teljesen online, egy mobilapplikáción keresztül történik.

A biztosítást a Generali Biztosító Zrt. nyújtja.

A befektető Solus Capital új tulajdonos lesz a startupban az alapítók, a korábbi befektető és a startup mentora mellet, amellyel az alapítók megőrzik a többségi részesedésüket a cégben.

A befektetésből tovább fejlesztik az alkalmazást, még kényelmesebb használatot biztosítva a felhasználóknak, továbbá új, a biztosításhoz nem kapcsolódó funkciókat is bevezetnek, új munkatársakat vesznek fel, továbbá terjeszkednek majd a régiónkban is.

Forrás: Forbes.hu