A Lidl Magyarország Bt. tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih), hogy az alábbi azonosítókkal ellátott "Laktózmentes túrós rétes" esetlegesen laktózt tartalmazhat. A termék fogyasztása a laktózérzékeny fogyasztók körében tüneteket válthat ki. A Lidl honlapján közleményt jelentetett meg a vásárlók tájékoztatására.

A laktózérzékeny fogyasztók egészségének védelme érdekében a Lidl Magyarország Bt. visszahívja azon

Laktózmentes túrós rétes, 690g, 6 db-os termékét, amelynek csomagolásán a következő azonosító adat szerepel:

Minőségmegőrzési idő: 08.11.2020.

Forrás: Lidl/Nébih

A visszahívás oka, hogy a gyártó vizsgálatai alapján a fenti termék maradvány-laktózmennyiséget tartalmazhat. A termék fogyasztása a laktózérzékeny fogyasztók körében tüneteket válthat ki. A termék laktózérzékenységben nem szenvedő fogyasztók számára korlátlanul fogyasztható. 

A Nébih és a Lidl is arra kéri a laktózérzékeny vásárlókat, amennyiben a fenti minőségmegőrzési idejű termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza azt bármely Lidl-üzletbe. 

A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszatérítik

A termékvisszahívás kizárólag a 08.11.2020 minőségmegőrzési idejű Laktózmentes túrós rétes, 690g, 6 db-os termékünket érinti. A fenti termék más tételeire, illetve a diszkontlánc által forgalmazott más termékre a visszahívás nem vonatkozik.

A Lidl a gyártó nevében elnézést kér az okozott kellemetlenségért.

A laktózintoleranciáról bővebb információ a Nébih honlapján olvasható.