Elképesztő változás, fülhallgatót és töltőt sem kapnának az új iPhoneok

Horizontal COMPUTER TECHNOLOGY SMARTPHONE
The new iPhone 11 are displayed inside the newly renovated Apple Store at Fifth Avenue on September 19, 2019 in New York City. (Photo by Johannes EISELE / AFP)
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, az Apple legújabb modelljei mellé nem fog járni sem hálózati adapter, sem pedig fülhallgató. Az utóbbi hír gyakorlatilag biztosra vehető, az előbbiben viszont néhány szakértő komolyan kételkedik.
Vágólapra másolva!

Ming-chi Kuo, az egyik legismertebb elemző szerint az iPhone legújabb változatai mellé már nem fognak adni hálózati adaptert és töltőt se, ezeket vagy külön kell megvenni, vagy pedig a régieket kell használnia a vásárlóknak. Mindez annak tudható be, hogy a telefonok előállítása jóval drágább lett az 5G miatt, az Apple pedig próbál a lehető legtöbb módon spórolni a készülékek árán.

Szintén elképzelhető, hogy a fülhallgatók hiányával próbálja majd az Apple a vezeték nélküli AirPods "füles" irányába terelni a vásárlókat.

Mindemellett - a The Verge szerint - a készülékek szállítási költségén is faragna az Apple, mivel így a telefonok kisebb csomagolásba is elférnének, vagyis egy szállítmánnyal többet tudnának kézbesíteni, ami hosszú távon rengeteg megspórolt pénzt jelent.

Illusztráció Forrás: AFP/Johannes Eisele

A hálózati adapter eltávolítását azonban több szakember is kétségbe vonja, mivel a márka csúcskategóriájának dobozába még csak tavaly került bele a gyorstöltő (18W USB-C adapter), ráadásul a felhasználók évek óta kérték, hogy a telefon vásárlásakor az Apple ezt is adja nekik a kezdőcsomagban.