Úgy tűnik, az Apple legújabb modelljei mellé nem fog járni sem hálózati adapter, sem pedig fülhallgató. Az utóbbi hír gyakorlatilag biztosra vehető, az előbbiben viszont néhány szakértő komolyan kételkedik.

Ming-chi Kuo, az egyik legismertebb elemző szerint az iPhone legújabb változatai mellé már nem fognak adni hálózati adaptert és töltőt se, ezeket vagy külön kell megvenni, vagy pedig a régieket kell használnia a vásárlóknak. Mindez annak tudható be, hogy a telefonok előállítása jóval drágább lett az 5G miatt, az Apple pedig próbál a lehető legtöbb módon spórolni a készülékek árán.

Szintén elképzelhető, hogy a fülhallgatók hiányával próbálja majd az Apple a vezeték nélküli AirPods "füles" irányába terelni a vásárlókat.

Mindemellett - a The Verge szerint - a készülékek szállítási költségén is faragna az Apple, mivel így a telefonok kisebb csomagolásba is elférnének, vagyis egy szállítmánnyal többet tudnának kézbesíteni, ami hosszú távon rengeteg megspórolt pénzt jelent.

IllusztrációForrás: AFP/Johannes Eisele

A hálózati adapter eltávolítását azonban több szakember is kétségbe vonja, mivel a márka csúcskategóriájának dobozába még csak tavaly került bele a gyorstöltő (18W USB-C adapter), ráadásul a felhasználók évek óta kérték, hogy a telefon vásárlásakor az Apple ezt is adja nekik a kezdőcsomagban.