Megugrott a Tesla riválisának árfolyama, érkezik a Nikola első modellje

Nikola Corporation, Nikola Corp., autógyártó, autó, kamion
Vágólapra másolva!
Ugyan még a jármű prototípusa sem készült el, máris hatalmas az érdeklődés a Tesla riválisának első járműve iránt. Az elektromos pickup már előrendelhető 5 ezer dollárért, amelyhez a vásárlók belépőjegyet is kapnak a Nikola World 2020 nevű eseményre, ahol a nagyközönség előtt is bemutatják az első modelljüket.
Vágólapra másolva!

Az előrendelések elindításával párhuzamosan ugrott 7,4 százalékot a Nikola részvénye, a hétfői tőzsdezáráskor már 68,25 dollárt ért egy értékpapír. A befektetők folyamatosan keresik a legújabb tőzsdei sztárt, a Tesla sikerein felbuzdulva pedig sokan hisznek abban, hogy más elektromos autógyártók is képesek lesznek megcsinálni azt, ami Elon Musknak sikerült.

A Nikola még az első járművének prototípusát sem mutatta be, de máris nagy az érdeklődés iránta.

A Nikola Badger nevű pickupja Forrás: Nikola Corporation

A leendő vásárlók 5 ezer dollárért megvehetik azt a "jegyet" amellyel gyakorlatilag leelőlegezik a járművet. Az összeg belépő is egyben a Nikola Words 2020-ra, ahol a cég a tervek szerint a nagyközönség előtt is bemutatja az autót.

Nem csak a pickupot lehet már előrendelni, hanem a Nikola elektromos jet skijét is, valamint az NZT névre keresztelt elektromos terepjárót is.

A Nikola World 2020 egy nagyszabású háromnapos rendezvény lesz, ahol koncertek mellett, a vállalat Badger nevű pickupja is látható lesz. Ebből két változatot fognak piacra dobni, az egyik hatótávja 482, míg a másiké 965 kilométer lesz.

A Nikolát a hónap elején vitték tőzsdére és egy nap alatt 100 százalékot emelkedett a vállalat árfolyama, néhány pillanatra pedig a Ford piaci értékét is meghaladták. A cég számításai szerint már 2021-ben bevételt fognak termelni.