Pozitív a fogadtatása a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) nemzetközi Budapest-kampánnyal párhuzamosan elindított, Magyarországot a közeli országokban népszerűsítő kampányának - mondta Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese.

A július végéig tartó, WOW Hungary nevű kampány során először Németországban, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban, Szerbiában és Romániában kezdi el a kommunikációt a MTÜ. Elsősorban a közösségi médián, de televíziókon és óriásplakátokon keresztül is üzen az ügynökség a közeli országokból utazni vágyóknak.

Fürdőzők a Hévízi GyógyfürdőbenForrás: heviz.hu

Könnyid László kiemelte: a kampány során nemcsak saját nyelvükön szólítják meg az utazást tervezőket, de minden célországban más és más kisfilmeket mutatnak be, a különböző célcsoportoknak különböző üzeneteket fogalmaznak meg. Korosztálytól függetlenül a gyógyvizek markánsan megjelennek a reklámokban - mondta, megjegyezve, hogy az idősebbeknek szánt tartalmakban a gasztronómiát és a tájak szépségét, míg a fiatalok esetében a kalandos élménykeresést, a hűsítő vizeket emelték ki.