Varga Mihály: Százmilliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a kkv-k

VARGA Mihály
Budapest, 2020. június 30. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) pályázat első támogatói szerződéseinek átadásán a Pénzügyminisztériumban 2020. június 30-án. Százmilliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a kis- és középvállalkozások: a több mint kétszeres túljelentkezés miatt a kormány a duplájára, 100 milliárd forintra emelte az eredetileg országosan meghirdetett 50 milliárd forintos keretösszeget a vállalkozások technológiai megújítását segítő két program pályázatán. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten átadta a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) pályázat első támogatói szerződéseit. Itt a pénzügyminiszter beszélt a vállalkozások technológiai megújítását segítő két programról, amelyek iránt akkora az érdeklődés, hogy a kormány megduplázta a keretösszeget.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály azt mondta, hogy

százmilliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a kis- és középvállalkozások.

Ennek oka, hogy a több mint kétszeres túljelentkezés miatt a kormány a duplájára,

100 milliárd forintra emelte az eredetileg országosan meghirdetett 50 milliárd forintos keretösszeget

a vállalkozások technológiai megújítását segítő két program pályázatán.

Varga Mihály pénzügyminiszter és Sziráki Szilárd, a Logipack Packaging Kft. ügyvezető igazgatója kezet fog a szerződés aláírása után Forrás: MTI/Soós Lajos

A tárcavezető kiemelte, hogy a kormány célja a járvány elleni védekezés új szakaszában, hogy

Varga Mihály azt is mondta, hogy egyszerűsített eljárással megszülettek az első támogatói döntések a május végén meghirdetett VEKOP pályázatán.

Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) pályázat első támogatói szerződéseinek átadásán a Pénzügyminisztériumban 2020. június 30-án Forrás: MTI/Soós Lajos

Az első nyertesek közül három vállalkozás támogatási szerződését írták alá kedden a Pénzügyminisztériumban a Dunai Kikötő Kft., a Logipack Packaging Kft., és a Karzol-Trans Kft. vezetőivel.

  • A Dunai Kikötő Kft. 30 millió forintértékű gépparknövelő fejlesztéséhez közel 20 millió forintos támogatást nyert.
  • A Logipack Packaging Kft.77 millió forintos beruházásával a jelenlegi 50-ről tervezi bővíteni dolgozói létszámát, amihez a kormány 54 millió forinttal járul hozzá.
  • A Karzol-Trans Kft. raktárbázisának mintegy 220 millió forintos fejlesztéséhez 141 millió forintos segítséget jelent a pályázati támogatás.

A kormány eddigi intézkedései tükrözik az elkötelezettséget a magyar vállalkozások fejlesztései iránt, a számukra kedvező gazdasági és fejlesztési környezet kialakítása érdekében tesszük a dolgunkat - mondta Varga Mihály.

Úgy vélte, a gazdaságpolitika azért eredményes, mert találkozik a gazdasági szereplők igényeivel, amit számos tény igazol vissza.

- hangsúlyozta.

A miniszter szerint a gazdaságban már látszanak az újraindulás jelei, a gazdaság szerkezete kiegyensúlyozottá válik, amint a költségvetési politika is kiegyensúlyozott. Ezt a nemzetközi hitelminősítők előrejelzései is visszaigazolják.

Jelenleg a világ gazdaságaiban vitatott az újraindítás kérdése, amit Magyarország a saját és az uniós források együttes felhasználásával valósít meg

- mondta Varga Mihály.