Visszarendeződött a hazai mobilforgalom a koronavírus-járvány előtti szintre

mobilozás telefonozás sms chat taxi
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A távközlési cégek szerint mára nagyjából visszarendeződött az adatforgalom a koronavírus-járvány előtti szintre - írja a Világgazdaság, amely több nagy mobilszolgáltatót megkérdezett a témáról.
Vágólapra másolva!

A járvány miatt tavasszal tapasztalt, megnövekedett hálózati forgalomhoz képest mára a hanghívások és az adatforgalom terén egyaránt visszaesés látható, de

most is megfigyelhető az a tendencia, hogy a felhasználók évről évre több adatot használnak.

"A tavalyi év azonos időszakához képest 30 százalékot nőtt a forgalom, ez a bővülés megfelel a korábbi évek trendjének" - közölte a Telenor Magyarország.

Illusztráció Forrás: Andrea Piacquadio / Pexels

A Vodafone sajtóosztálya arról tájékoztatta a lapot, hogy a vírus megjelenésekor hirtelen és erőteljesen megnövekedett forgalomhoz képest nagymértékű, 30 százalékos a csökkenés, vagyis alapvetően a hívás- és az adatforgalom is visszaállt a szokásos éves növekedési szintjére.

Az előző év azonos időszakához képest a beszédforgalom 5, az adatforgalom csaknem 40 százalékkal nőtt.

A Magyar Telekom azt közölte adatairól: "Azt látjuk, hogy mostanra a mobil- és a vezetékes hangforgalom nagyjából visszaállt a járvány kitörése előtti szintre. A mobil-adatforgalom tekintetében a február végi referenciaponthoz képest 13-15 százalékos növekedés látható, ehhez hozzájárul az adathasználat szokásos éves növekedési tendenciája, várakozásaink szerint ez az érték az elkövetkező időszakban növekedni fog."