Jeff Bezos, az Amazon első embere ma még gazdagabb, mint a közelmúltban lezajlott válását megelőzően, amikor jelentős vagyonrészt juttatott volt feleségének.

Az üzletember nettó vagyona a Bloomberg becslései szerint minden eddigi csúcsot megdöntött. Ráadásul annak ellenére, hogy tavalyi válásakor az Amazonban birtokolt részesedésének negyedét átadta feleségének, Mackenzie Bezosnak.

Az internetes kiskereskedelmi óriás részvényeinek árfolyama július 1-jén 4,4 százalékkal, mindenkori csúcsra, 2878,7 dollárra emelkedett, aminek köszönhetően Jeff Bezos vagyona elérte a 171,6 milliárd dollárt.

A Bloomberg milliárdosokról készült statisztikája szerint Bezos eddig 2008. szeptember 4-én volt a leggazdagabb, amikor 167,7 milliárd dollár felett rendelkezett.
Az Amazon és a Blue Origin űrhajózási magánvállalat alapítója csak az idei évben 56,7 milliárd dollárral gazdagodott, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a világjárvány közepette a vásárlások a fizikai üzletek helyett egyre inkább az e-kereskedelem felé tolódtak el, miután egyre többen rendeltek az internetről. Bezos jelenleg az Amazon részvényeinek 11 százalékát birtokolja, ami biztos forrása vagyona további növekedésének.

Jeff Bezos az Amazon mellett a közelmúltban megalapította a Blue Origint, amely a kereskedelmi célú űrutazás megteremtésének egyik úttörője napjainkbanForrás: AFP/Blue Origin

Volt felesége, aki a váláskor az internetes kiskereskedelmi cég részvényeinek 4 százalékát kapta meg, jelenleg 56,9 milliárd dolláros nettó vagyonnal rendelkezik, és az elmúlt időszakban megelőzve Alice Waltont, valamint Julia Flesher Koch-ot, a világ második leggazdagabb nőjévé vált a L'Oréal örökös, Francoise Bettencourt Meyers mögött.

Belerokkan a koronavírus miatti sok megrendelésbe az Amazon

100 000 új dolgozót toboroznak, hogy megbirkózzanak a növekedéssel. Mostanában nem tanácsos közösségi életet élni, hanem javasolt otthon maradni, és kerülni a kapcsolatot más emberekkel, hogy így is segítsünk lassítani a koronavírusjárvány terjedését. Emiatt aztán egyre több ember lóg az interneten, böngészi a közösségi oldalakat, az influenszerek által közzétett tartalmakat, videojátékozik vagy éppen termékeket rendel az áruházakból.

A világ milliárdosai közül a legnagyobb vagyongyarapodást az utóbbi időben egyébként a tech-szektor képviselői érték el, köztük a Tesla tulajdonosa, Elon Musk és a Zoom alapítója, Eric Yuan.