Az utaslétszám alapján jól sikerült a nagy európai fapados nyári rajtja

2020.07.02. 12:05

A Ryanair a nyaralószezon kezdetén ezer járattal indította újra hálózatát, a július 1-jén indított járatokon 105 ezer utas foglalt helyet. Szinte ugyanennyien utaztak áprilisban és májusban összesen a fapados légitársaság járatain a világjárvány okozta lezárások közepette – összegzi a Reuters.

A cég vezérigazgatója, Michael O'Leary reméli, hogy ezzel helyreáll a bizalom a légi közlekedés iránt Európában. Várhatóan a légitársaságot júliusban 4,5 millióan, augusztusban pedig 6 millióan választják majd utazásaikhoz.

IllusztrációForrás: AFP/Christophe Licoppe

Ha a július és augusztus jól sikerül, a családok pedig felismerik, hogy biztonságos a repülés, akkor azt hiszem, szeptembertől visszatérünk a normális légiközlekedéshez" – nyilatkozta a vezérigazgató.

A szerdán indított első 150 járat időben indult el, és minden utas arcmaszkot viselt – mondta O'Leary, hozzátéve, hogy a szeptemberi és októberi foglalások kissé gyengébbek, de véleménye szerint az emberek egyelőre kivárják, hogy miként alakul a járvány a továbbiakban.

IllusztrációForrás: AFP/Andreas Arnold

A vállalat továbbá minden eddiginél alacsonyabb áron értékesíti repjegyeit.

Ugyan az utasok száma valószínűleg a következő évben visszatér a 2019-es szintre, de minimum 2022-ig eltart, míg a repülőjegyek árai elérik a járvány előtti szintet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK: