Az utaslétszám alapján jól sikerült a nagy európai fapados nyári rajtja

Ryanair, repülőgép
Illustration picture shows Ryanair planes during a visit to several services at Brussels South Airport, in Gosselies, Charleroi, Friday 10 April 2020. Belgium is in its fourth week of confinement in the ongoing corona virus crisis. BELGA PHOTO POOL CHRISTOPHE LICOPPE
Vágólapra másolva!
A Ryanair a nyaralószezon kezdetén ezer járattal indította újra hálózatát, a július 1-jén indított járatokon 105 ezer utas foglalt helyet. Szinte ugyanennyien utaztak áprilisban és májusban összesen a fapados légitársaság járatain a világjárvány okozta lezárások közepette – összegzi a Reuters.
Vágólapra másolva!

A cég vezérigazgatója, Michael O'Leary reméli, hogy ezzel helyreáll a bizalom a légi közlekedés iránt Európában. Várhatóan a légitársaságot júliusban 4,5 millióan,

augusztusban pedig 6 millióan választják majd utazásaikhoz.

Illusztráció Forrás: AFP/Christophe Licoppe

– nyilatkozta a vezérigazgató.

A szerdán indított első 150 járat időben indult el, és minden utas arcmaszkot viselt – mondta O'Leary, hozzátéve, hogy a szeptemberi és októberi foglalások kissé gyengébbek, de véleménye szerint az emberek egyelőre kivárják, hogy miként alakul a járvány a továbbiakban.

Illusztráció Forrás: AFP/Andreas Arnold

A vállalat továbbá minden eddiginél alacsonyabb áron értékesíti repjegyeit.

Ugyan az utasok száma valószínűleg a következő évben visszatér a 2019-es szintre, de minimum 2022-ig eltart, míg a repülőjegyek árai elérik a járvány előtti szintet.