Sajtóértesülések szerint az Uber megállapodott a Postmates felvásárlásáról. A végső ár 2,65 milliárd dollár lesz, amelyet az Uber részvényekkel fizet majd ki.

Az Uber fuvarmegosztó szolgáltatását rendkívül negatívan érintette a járvány, ezért a vállalat már egy ideje próbál új területeken terjeszkedni, a Postmates lehetséges felvásárlása pedig az elmúlt hónapokban már többször is szóba került.

Ennek egyik fő oka, hogy az Ubernek más területekről kell pótolnia a bevételkiesést és ugyan van saját házhozszállítással foglalkozó szolgáltatásuk, az Uber Eats nem aratott nagy sikert. A járvány alatt rendkívüli mértékben megnőtt az ételrendelések száma, ezért az Uber úgy döntött, hogy ebben a szektorban lehet érdemes terjeszkedni.

IllusztrációForrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

A Postmates az egyik piacvezető ebben a szegmensben, az Uber pedig már egy ideje tárgyal a vállalattal az esetleges felvásárlásról, amiben most végül a felek meg is tudtak állapodni. Az Uber 2,65 milliárd dollárt fizet majd részvényekben.

Az Uber korábban a Grubhubbal is tárgyalt, azonban ott nem sikerült egyeségre jutni, aminek az eredménye az lett, hogy a Just Eat Takeway vette meg a vállalatot 7,3 milliárd dollárért, az Ubernek pedig más irányba kellett nézelődnie.

A Postmates egy jóval kisebb vállalat, mint a Grubhub, 2019 szeptemberében piaci értéküket 2,4 milliárd dollárra becsülték. A tőzsdén is jelenlévő cég az Uber Eats-szel összeolvadva már jelentős szolgáltatás lehet az Egyesült Államokban és közelebb kerülhetne az olyan riválisokhoz, mint a DoorDash és a Grubhub.