Egymillió forint támogatást is kaphatnak a vidéki idegenvezetők

Kiss Eszter idegenvezető, Firenze
Vágólapra másolva!
Egymillió forint támogatást is kaphatnak a vidéken élő idegenvezetők a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. kedden megjelent pályázatának köszönhetően.
Vágólapra másolva!

A Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös közleménye szerint

a pályázat keretösszege 300 millió forint és augusztus 7-ig lehet jelentkezni; a támogatást még az idén folyósítják.

A felhívás keretében a vidéki Magyarország valamely turisztikai szempontból értékelhető attrakciójáról fényképes mellékleteket tartalmazó szöveges pályázatot kell beadni, amely a jövőben a Magyar Turisztikai Ügynökség értéktárát gazdagítja.

Közölték azt is, a felhívásra jelentkezhet minden vidéki, idegenvezető igazolvánnyal rendelkező természetes személy, egyéni vállalkozó és idegenvezetésre jogosult jogi személyiséggel rendelkező szervezet, amely tavaly ilyen tevékenységet folytatott Magyarországon, és jelenleg is fenntartja azt.

Az is pályázhat, aki a koronavírus járvány miatt az idei év márciusa óta felfüggesztette a tevékenységét, de egy idegenvezető csak egyszer veheti igénybe a vissza nem térítendő támogatást. A felhívás részleteiről a pályázók tájékozódhatnak például a www.kisfaludyprogram.hu weboldalon - áll a közleményben.