Elon Musk divatos rövidnadrággal ugratja a Tesla ellen fogadókat

2020.07.09. 16:56

A Tesla honlapja egy rövid időre teljesen leállt a héten, miután Elon Musk árulni kezdte azokat a piros rövidnadrágokat, amelyekkel a Tesla-papírok ellen fogadóknak akart üzenni.

A Tesla részvényeinek árfolyama gyakorlatilag naponta dönti az újabb és újabb rekordokat, azonban továbbra is sokan fogadnak az elektromos autógyártó ellen a tőzsdén, vagyis shortolják a vállalat értékpapírjait. Ez viszont mindeddig nem jött be, és ezért Elon Musk egy újabb meghökkentő húzással próbálja meg erre felhívni a figyelmet.

A Tesla honlapján a héten kezdték el értékesíteni azokat a piros shortokat, amelyek hátuljára a Tesla márkanév betűtípusával csak annyi van írva, hogy "sexy". Ezek iránt akkora volt a kereslet, hogy egy időre - túlterhelés miatt - teljesen le is állt az oldal. A rövidnadrág elején a Tesla logója is megtalálható, mindezt pedig 69 dollárért árulta a vállalat.

A Tesla hétfőn egyébként történelmi rekordot állított be, hiszen a részvény árfolyama elérte az 1371 dollárt. A JMP Securities elemzője szerint még bőven van hova erősödnie az elektromos autógyártó árfolyamának, legújabb előrejelzésében 1500 dollárra lőtte be a célárfolyamot.