Elon Musk divatos rövidnadrággal ugratja a Tesla ellen fogadókat

Tesla, logó, autó, Elon Musk
(FILES) In this file photo Elon Musk, founder of SpaceX, speaks during the Satellite 2020 at the Washington Convention Center on March 9, 2020, in Washington, DC. - President Donald Trump sided with Tesla on May 12, 2020, calling for California authorities to allow the reopening of the electric carmaker's assembly plant after company chief Elon Musk said he was defying local authorities. Trump's comments came a day after Musk said he was restarting production at the plant in Fremont, California and after a series of angry tirades against the state's lockdown policies to contain the coronavirus pandemic. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
A Tesla honlapja egy rövid időre teljesen leállt a héten, miután Elon Musk árulni kezdte azokat a piros rövidnadrágokat, amelyekkel a Tesla-papírok ellen fogadóknak akart üzenni.
Vágólapra másolva!

A Tesla részvényeinek árfolyama gyakorlatilag naponta dönti az újabb és újabb rekordokat, azonban továbbra is sokan fogadnak az elektromos autógyártó ellen a tőzsdén, vagyis shortolják a vállalat értékpapírjait.

Ez viszont mindeddig nem jött be, és ezért Elon Musk egy újabb meghökkentő húzással próbálja meg erre felhívni a figyelmet.

A Tesla honlapján a héten kezdték el értékesíteni azokat a piros shortokat, amelyek hátuljára a Tesla márkanév betűtípusával csak annyi van írva, hogy "sexy". Ezek iránt akkora volt a kereslet, hogy egy időre - túlterhelés miatt - teljesen le is állt az oldal. A rövidnadrág elején a Tesla logója is megtalálható, mindezt pedig 69 dollárért árulta a vállalat.

A Tesla hétfőn egyébként történelmi rekordot állított be, hiszen a részvény árfolyama elérte az 1371 dollárt. A JMP Securities elemzője szerint még bőven van hova erősödnie az elektromos autógyártó árfolyamának, legújabb előrejelzésében 1500 dollárra lőtte be a célárfolyamot.