Hat mozilánc is beperelte New Jersey kormányzóját

amc mozi
Movie goers purchase automated tickets at an AMC movie theater in Arcadia, California on August 2, 2017. AMC Entertainment Holdings, the world's largest movie theater owner, announced a "shocking" expectation for secod-quarter losses, with stocks diving by 25 percent August 2nd amid a weak box office. The Leawood, Kansas company is owned by struggling Chinese real estate conglomerate Dalian Wanda Group. / AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
Vágólapra másolva!
A Reuters értesülései szerint hat nagy mozilánc perelte be New Jersey kormányzóját, köztük az AMC, a Cinemark és a Regal Cinemas. A vállalatok arra panaszkodnak, hogy Phil Murphy kormányzó megengedte a bevásárlóközpontok, templomok és üzletek újranyitását, de a mozikat továbbra is zárva tartotta.
Vágólapra másolva!

A moziláncok azzal vádolják New Jersey kormányzóját, hogy nem segített eleget a szektornak, sőt hátráltatta a mozik újranyitását, ráadásul időpontot sem tűzött ki a lehetséges újranyitással kapcsolatban, miközben a templomokba, bevásárlóközpontokba és a különböző üzletekbe már újra bemehetnek az emberek.

Illusztráció Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A vádak szerint a kormányzó megsértette a moziláncok alkotmányos jogait és korlátozta a szólásszabadságot, valamint késleltette a szektor talpraállását. Ez az első ilyen per a járvány kitörése óta,

de valószínűleg még sok másik követi majd, hiszen bizonyos ágazatok szereplői úgy érzik, hogy a döntéshozók intézkedései miatt kerültek kilátástalan helyzetbe.

A moziláncok szerint ugyan a COVID-19 egy veszélyes vírus, amely súlyos egészségügyi kockázattal jár, de a kormányzó azon intézkedése, hogy minden mozi zárjon be határozatlan időre nem nevezhető fairnek és szükségesnek sem.