Vietnám kilátásai a legígéretesebbek most az ázsiai gazdaságok közül

Vietnám
People ride motorbikes in the central Vietnamese city of Danang on November 11, 2017, as leaders from the 21-member APEC organisation hold the Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Summit. World leaders and senior business figures gathered in the Vietnamese city of Danang this week for the annual 21-member APEC summit. / AFP PHOTO / YE AUNG THU
Vágólapra másolva!
Az ázsiai régió legígéretesebb gazdaságának tekintik az elemzők Vietnámot, annak ellenére, hogy az ország is a koronavírus-járvány okozta negatív hatásoktól szenved – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

A kiskereskedelem, az import, valamint az ipari termelés is növekedett júniusban, ami jobb, mint amit a régió legtöbb gazdaságáról el lehet mondani – összegezte a UBS Research közgazdásza, Edward Teather.

Illusztráció Forrás: AFP/Ye Aung Thu

A legtöbb ország gazdasági teljesítménye 2020 második negyedévében csökkent az előző évhez képest, de Vietnam bruttó hazai terméke 0,36 százalékkal emelkedett.

– mondta Teather.

Illusztráció Forrás: AFP/Hoang Dinh Nam

Vietnámra több vállalat is alternatívaként tekint a Kínából kiszervezett termelési folyamatok esetében.

Továbbá az ország a múlt hónapban ratifikálta az Európai Unióval a szabadkereskedelmi megállapodást, felgyorsítva ezzel a közvetlen külföldi befektetéseket.