Csökkentette részesedését az Alibabában Jack Ma

Jack Ma, Alibaba
Jack Ma, or Ma Yun, the co-founder and former executive chairman of Alibaba Group, a multinational technology conglomerate, delivers a speech during the 5th World Zhejiang Entrepreneurs Convention in Hangzhou city, east China's Zhejiang province, 13 November 2019.
Vágólapra másolva!
Az Alibaba Group társalapítója, Jack Ma, az elmúlt évben 6,2 százalékról 4,8% -ra csökkentette részesedését a társaságban, jelenlegi részvényárfolyamon mintegy 8,2 milliárd dollár értékű pénzeszköztől vált meg.
Vágólapra másolva!

A részvényeladás összhangban áll Jack Ma visszavonulásával az e-kereskedelemmel foglalkozó kínai társaság ügyvezető elnöki posztjáról - és mindenféle hivatalos üzleti szereplésétől is - azért, hogy helyette

a jótékonykodásra fordíthassa az energiáját.

Az Alibaba nem hozta nyilvánosságra a részvényeladások átlagos eladási árát, azt azonban lehet tudni, hogy a részvény árfolyama 40 százalékkal emelkedett azóta, hogy Ma - egy évvel ezelőtt - 6,2 százalékos részesedéséről nyilatkozott a társaságban.

Jack Ma, Kína leggazdagabb embere ma már jótékonykodásra fordítja az energiáját Forrás: AFP/Imaginechina/Ni Yanqiang

Az Alibaba ügyvezető alelnöke, Joseph Tsai szintén csökkentette részesedését a társaságban ugyanebben az időszakban, 2,2 százalékról 1,6 százalékra, ezeknek az értéke a pénteki részvényárfolyamon mintegy 3,3 milliárd dollárt jelent.

Mind Ma, mind Tsai egyre kevésbé vesznek részt az Alibaba üzleti irányításában, mióta Daniel Zhang foglalta el az elnöki széket Jack Ma utódaként, 2019 szeptemberében.

Az idei év folyamán a két filantróp üzletember több millió egyéni védőeszközt adományozott kórházaknak szerte a világon, hogy segítse a koronavírus-járvány terjedése elleni küzdelmet.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottságának 2019 áprilisában benyújtott beadványában Jack Ma kijelentette, hogy egy éven belül akár 21 millió részvény eladására is kész, hogy abból támogassa adományozási elképzeléseit.

Forrás: Reuters.com