Részben a Gazdaságvédelmi Akcióterv intézkedéseinek köszönhetően, továbbra is kedvezően alakulnak a foglalkoztatási adatok. Negyedik hete folyamatosan csökken a regisztrált álláskeresők száma, és bővül a foglalkoztatás - írta közösségi oldalán György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

György László felhívta a figyelmet arra, hogy míg a Központi Statisztikai Hivatal statisztikái szerint a foglalkoztatottak száma a válság mélypontján,  áprilisban 130 ezerrel maradt alatta a februári értéknek, a június végi adatok alapján már csak 30 ezerrel.  Sőt, a júniusi foglalkoztatási szint 12 ezerrel meg is haladja a januárit. A magyar foglalkoztatási helyzet akkor érthető meg igazán, ha "távlatosan gondolkodunk": 2020 júniusában 4 millió 470 ezren dolgoztak, 742 ezerrel többen, mint 10 éve, 2010-ben - tette hozzá az államtitkár. 

A kormány továbbra is folytatja a munkát és olyan intézkedéseken dolgozik, amelyek kifejezetten a bajbajutott cégek számára jelenthetnek megoldást, de csakis abban az esetben, ha az érintett vállalkozások is kiveszik részüket a válságkezelésből - írta György László.