A Zoom egy túlárazott készülékkel tör be az otthonokba

2020.07.16. 18:12

A járvány alatt a Zoom komoly növekedést ért el mind a napi aktív felhasználók, mind a regisztrációk terén. Persze ez nem csak rájuk volt jellemző, hiszen a teljes videókommunikációval foglalkozó szegmens gyors növekedésnek indult, de mégis a Zoom nevezhető az elmúlt fél év legnagyobb győztesének. Most ezt a hullámot meglovagolva dob a vállalat piacra egy új terméket, amire viszont nem biztos, hogy a legtöbb embernek szüksége lesz.

A Zoom for Home lesz a Zoom első hardverterméke, amellyel az otthonról dolgozók munkáját kívánják megkönnyíteni. A termék elkészítéséhez a DTEN nevű tech vállalattal fogtak össze, a videókonferenciákhoz használható képernyő ára pedig 599 dollár lesz.

A 68,58 centiméter átmérőjű érintőképernyős kijelzőn három széles látószögű kamera és mikrofon is található, amely segítségével sokkal jobbá válik a hangzás. Az érintőkijelzőnek köszönhetően valós időbe lehet majd rajzolni, dokumentumokat beilleszteni vagy írni a prezentációk során.

IllusztrációForrás: AFP/Sven Kanz/Geisler-Fotopress

A regisztrációhoz a felhasználó Zoom fiókját kell majd használni és működni fog az ingyenes és a prémium verzióval is, ezt követően pedig a Zoom for Home szinkronizálja a felhasználó naptárát, kontaktjait és egyéb beállításait is.

A terméket a Zoom egyértelműen az üzleti szegmensnek szánja és már előrendelhető az Egyesült Államokban a vállalat honlapján.