Kínában ismét elkezdték újranyitni a mozikat már második alkalommal a koronavírus-járvány kezdete óta. A szakértők szerint jelenleg kicsi az egészségügyi kockázat, így országszerte újraindulhat a szektor.

A mozik újranyitása Kínában szigorú feltételek mellett zajlik. A vetítésekre csak a terem kapacitásának csak a 30 százaléka ülhet be és korlátozva lesz az is, hogy egy moziban hány filmet, hány teremben, és napi hány alkalommal vetíthetnek. Összességében nagyjából a felére csökken a mozik kínálata.

IllusztrációForrás: Imaginechina/Yan daming - Imaginechina/Yan Daming

Emellett a vendégeknek kötelező lesz a maszk viselése, valamint a hőmérsékletüket is ellenőrizni fogják, Aki nem hajlandó maszkot viselni, az nem mehet majd be a mozi területére. A jegyeket az interneten kell majd előre megvenni, nem lesz lehetőség a helyszíni jegyvásárlásra, vagy a belépők átvételre.

A különböző csoportoknak legalább egy méterre kell ülniük egymástól és a mozikban nem lehet majd ételt, sem pedig italt vásárolni. Ez rendkívül nagy veszteség lesz a moziláncoknak, hiszen a bevételük jelentős részét az étel- és italeladások jelentik.