A luxusszállodák már irodabérlést is kínálnak

meriton szálloda ausztrália
A Meriton egyik új-dél-walesi szállodájának lakosztálya
Vágólapra másolva!
A luxusszállodák már home office lehetőségekkel is csalogatják azokat, akik egy kis változatosságra vágynak. A hotelek kedvezményes áron kínálnak wellness hozzáférést, ételrendelést, és egy lakosztály minden kényelmét – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban a szállodák jelenleg 44 százalékos kihasználtsággal üzemelnek, és szakértők szerint várhatóan csak 2023-ra érik el a járvány előtti szintet. Az iparágban új szobabérlési lehetőséget nyújtanak azoknak, akik már unják otthoni irodai környezetüket.

Illusztráció Forrás: Facebook

New Yorkban például napi 500 dollárért (153 ezer forint) egy belvárosi szálloda kényelmét is lehet élvezni, vezeték nélküli internettel, korlátlan helyi híváslehetőséggel, valamint teljes irodai felszereltséggel. A teljes szobaszerviz szolgálat és edzőtermi belépő is az ajánlat része.

Továbbá lehetőség van havi 6.250 dollárért (1,9 millió forint) kibérelni a szobát.

Kaliforniában a szállodai távmunka mellé még medencehasználat is jár napi 129 dolláros (39 ezer forint) áron, de akár arra is lehetőség van, hogy a szállodában egy egész csapat is együtt dolgozzon, amihez a báltermet is lehet használni – ez havi 5 ezer dollárért (1,5 millió forint) vehető igénybe.

De nem csak az USA-ban ajánlanak a szállodák home office csomagot, például Szingapúrban napi 208 dollárért (64 ezer forint) már

elegáns munkaterületté alakított lakosztályokat is lehet bérelni, méghozzá saját komornyikkal.

Illusztráció Forrás: Four Seasons

Érdekesség, hogy a szobák díja nem tartalmazza az éjszakai tartózkodást.

Ugyanakkor Franciaországban is ajánlanak hasonló irodai lakosztályt, teljeskörű medence, edzőterem és szauna használattal, valamint korlátlan tea, kávé és francia sütemény fogyasztással és a nap végeztével ajándék pezsgővel, de itt a szálloda a napi 504 eurós (177 ezer forint) díjban már az éjszakai tartózkodást is belefoglalta.