A helyi rendőrség tájékoztatása szerint idén több mint 242 millió dollár értékű hamisított terméket semmisített meg, és közel 240 hamisítással foglalkozó egységet derített fel – összesíti az Asia Times.

A Kunlun 2020 elnevezésű, a szellemi tulajdonhoz fűződő jogsértések elleni küzdelemre összpontosító különleges kampány során a sanghaji rendőrség idén több mint 230 ügyet oldott meg, és több mint 60 márka törvényes jogait és érdekeit védte meg.

IllusztrációForrás: AFP/2013 Getty Images/Aaron Davidson

A legsúlyosabb hamisítást a Victoria's Secret és a Chanel márkák ellen követték el, ezeknek az értéke meghaladja az 50 millió jüant. A rendőrség emellett kilenc gyanúsítottat tartóztatott le.

Az ügynek nagy visszhangja volt az internetes platformokon, az emberek üdvözölték a rajtaütéseket, azonban többen tartanak a hamisítványok felderítésének nehézségétől, mondván, az e-kereskedelemi weboldalakon nagyon sok hamisítvány kapható.

A webáruházakban értékesített hamis termékek száma a világjárvány következtében megnövekedett.

Sokan a kijárási korlátozások közepette interneten vásárolnak, nem pedig üzletekben, ez pedig több lehetőséget teremt a hamisítóknak – foglalta össze Zhao Zhanling, a Kínai Egyetem szellemi tulajdonjogokkal foglalkozó központjának vezető elemzője.