A vártnál nagyobb lett a Microsoft negyedéves forgalma és nyeresége

Horizontal panoramic ILLUSTRATION LOGO AIR TRAVEL AIRLINE COMPUTER HACKING
This picture shows the Microsoft logo at the International Cybersecurity Forum (FIC) in Lille on January 28, 2020. (Photo by DENIS CHARLET / AFP)
Vágólapra másolva!
A vártnál jelentősebb bevétel mellett a becsültnél nagyobb  nyereséget termelt a Microsoft a június végével zárult pénzügyi negyedik negyedévében.
Vágólapra másolva!

Az amerikai elektronikai óriásvállalat azt közölte, hogy a június végével záródott három hónapban a bevétele éves összevetésben 13 százalékkal rekordszintre, 38 milliárd 30 millió dollárra emelkedett.
A negyedéves adózott eredménye 15 százalékkal csökkent, 11 milliárd 200 millió dollár, részvényenként 1,46 dollár lett.

Elemzők várakozásának átlagában kisebb, 1,34 dolláros részvényarányos eredmény, és szerényebb, 36 milliárd 540 millió dolláros bevétel szerepelt.

A felhőmegoldások-üzletág negyedéves forgalma 17 százalékkal, 13,4 milliárd dollárra nőtt. A Windows operációs rendszert, a Surface eszközöket, valamint a Microsoft Xbox Live videójáték-szolgáltatást tartalmazó More Personal Computing ágazat bevétele 14 százalékkal, 12,9 milliárd dollárra bővült.
A Microsoft június végével zárult pénzügyi évében rekordszintű volt a bevétel és a profit. A bevétel 14 százalékkal, 143 milliárd dollárra, az adózott eredmény pedig 13 százalékkal, 44,28 milliárd dollárra nőtt.

Illusztráció Forrás: AFP/Denis Charlet

Mindeközben a Slack, amely az otthoni munkavégzéshez és a céges kommunikációhoz fejleszt platformot, eljárást kezdeményezett a Microsoft ellen, mivel szerintük a vállalat uniós versenyjogi szabályokat sértett. Az Európai Bizottság már megerősítette, hogy a Slack a panaszt hivatalosan is benyújtotta.

A Slack szerint a Microsoft versenyjogi szabályokat sértett, amikor összekötötték a Teams szolgáltatásukat a piacon már egyébként is domináns Office termékekkel,

emellett ezeket a szolgáltatásokat több millió telefonra és számítógépre már előre feltelepítették, gyakran úgy, hogy törölni sem lehet őket.