Vizsgálat indult az Apple ellen a vásárlók megtévesztése miatt

Apple, számítógép, Mac Pro
Apple CEO Tim Cook presents the new Mac Pro computer during Apple's Worldwide Developer Conference (WWDC) in San Jose, California on June 3, 2019. (Photo by Brittany Hosea-Small / AFP)
Vágólapra másolva!
Több amerikai államban is vizsgálat indult az Apple ellen, mivel a vádak szerint a techvállalat több esetben is megtévesztette a vásárlókat. Az Apple-nek az utóbbi hetekben több fronton is nekimentek a döntéshozók, hétfőn például a kongresszus jogi bizottsága előtt kell válaszolniuk az App Store-ral kapcsolatos kérdésekre.
Vágólapra másolva!

A Reuters értesülései szerint Texas főügyésze beperelheti az Apple-t, mivel a cég a gyanú szerint több esetben is megkárosította, félrevezette ügyfeleit.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója Forrás: AFP/Brittany Hosea-Small

Egyelőre nem derült ki több részlet az ügyben, de azt tudni lehet, hogy más amerikai államokban is vizsgálat folyik a techvállalat ellen.

Az Apple-nek már az idei év elején is volt hasonló ügye, akkor 500 millió dollárt kellett fizetniük az ügyfeleknek, mivel a cég szándékosan lassította a régebbi iPhone telefonok teljesítményét.

Az Apple a mostani friss vizsgálat mellett egy másik esetben is a bíróság elé kényszerülhet, mivel a MacBook laptopok "pillangó" billentyűzete rendszeresen meghibásodott, a vállalat pedig nagy valószínűséggel tudott a hibáról, erre mégsem figyelmeztette a vásárlókat. Az Apple árfolyama csütörtökön négy százalékkal esett a sorozatos vizsgálatok hírére.