Az Amazon ezer új munkahelyet hoz létre Írországban

Horizontal ILLUSTRATION LOGO E-COMMERCE WAREHOUSE TRADE
An Amazon distribution center is seen as the coronavirus continues to spread across the United States, on April 25, 2020 in North Las Vegas, Nevada. - Nevada Gov. Steve Sisolak ordered a mandatory shutdown of nonessential businesses, including all casinos, in the state through at least April 30, 2020 to help combat the spread of the virus. The World Health Organization declared the coronavirus (COVID-19) a global pandemic on March 11th. (Photo by David Becker / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Amazon bejelentette, hogy két év alatt ezer új munkahelyet hoznak létre Írországban. Az e-kereskedelmi óriás ír dolgozóinak száma ezzel ötezer főre fog emelkedni.
Vágólapra másolva!

Az új dolgozók toborzását már elkezdte az Amazon Írországban. Az ezer munkahely mellett azt is bejelentették, hogy 2022-ben új irodakomplexumot is építenek Dublinban.

Az állások jelentős része a programozás területéhez kapcsolódik, és komoly szakmai tudást igényel.

Az e-kereskedelmi óriás a várakozások szerint kevesebb mint 2 év alatt betölti az összes meghirdetett állást, akárcsak 2018-ban, amikor szintén ezer új munkahelyet hoztak létre és 18 hónapba telt, míg felvették az alkalmazottakat a különböző pozíciókra.

Illusztráció Forrás: AFP/David Becker

Szintén fontos, hogy az új állások jelentős részéhez kötődő feladatok otthonról is végezhetők lesznek. Az Amazonnak már most is több száz olyan ír munkavállalója van, akik kizárólag távmunkában dolgoznak és végzik el feladataikat.